«Герої України не вмирають»

«Герої України не вмирають»

«Герої України не вмирають»

Поділитися новиною

«Герої України не вмирають»Наша країна охоплена війною, справжньою, реальною. У кривавих боях народжуються нові герої, люди, які сьогодні своїми вчинками творять історію, віддаючи життя за вільну, незалежну Україну.

Тримайтеся, рідні,
Хай вас Бог береже.
Ви любов до Вкраїни
Показали уже.

Автор цих зворушливих рядків Світлана Павлюченко – поетеса, користувач і давній друг нашої бібліотеки. 5 травня в читальній залі працівниками Гадяцької бібліотеки ім. Лесі Українки проведена презентація її збірки «Герої України не вмирають» для учнів 8-А та 9-А класів ЗОШ I-III ступенів №2 ім. М. Драгоманова.

Пережита особиста трагедія, втрата чоловіка, який загинув у Іловайському котлі, та його побратимів вилилася у вірші цієї збірки. Поетеса розповіла дітям про перебування її чоловіка Анатолія та його товариша Юрія на фронті, де вони, ризикуючи життям, захищали наш спокій. Вона зачитала учням вірші, присвячені їм та усім землякам, які перебували в зоні АТО.

Тримаючи в руках збірку поезій Світлани, душа наповнюється пекучим болем, а очі затуманюються сльозами. Адже нема зараз, мабуть, такого українця, який був би байдужим до подій на сході країни. Діти уважно слухали розповідь, із цікавістю переглянули збірку і відеокліпи про воїнів АТО. Ознайомилися з книжковою виставкою «Між війною і нами вони стали щитом».

Пам’ять про них – це наш біль і наша гордість. Герої не підвладні забуттю. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів, наших земляків. На завершення поетеса побажала учням здоров’я, добре навчатися, бути патріотами своєї Батьківщини і, звичайно ж, мирного неба над головою. Війна обов’язково закінчиться. Про подвиг українського солдата буде написано ще багато книг, віршів, пісень та відзнято кінофільмів, головною тезою в них будуть слова Івана Багряного: «Ми є. Були. І будем ми. Й Вітчизна наша з нами».

Л. Огризько, бібліотекар відділу обслуговування

LIVE OFFLINE
track image
Loading...