Великодній фестиваль «Свято Паски».

Великодній фестиваль «Свято Паски».

Великодній фестиваль «Свято Паски».

Поділитися новиною

 Великодній фестиваль «Свято Паски».Обласний фестиваль

Неймовірно світлий і сонячний день видався 2 травня. Біля Успенського Собору у Полтаві проходив Великодній фестиваль «Свято Паски». Здавалося, сам Бог спустився на землю і допомагав донести людям, що треба жити в мирі й злагоді всім на землі.

А люди в Україні мають високу культуру та співочу мову. Тут були представлені високохудожні, змістовні великодні композиції.

Це урочисте свято, яке залишиться в душі кожного учасника і відвідувача фестивалю, відбулося під патронатом Управління Полтавської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.

Перше місце на цьому фестивалі виборов колектив Свято-Троїцької парафії села Хитці (настоятель отець Олег) разом із фольклорно-етнографічним колективом Хитцівської школи-родини, керівник Людмила Зубко. Ця людина вправно поєднує патріотично-виховну та викладацьку роботу. Не лише співочий колектив організувала, а ще прекрасні вишиванки виготовили майстрині під її керівництвом. Це прекрасна композиція, де відображена геральдика України, чудові писанки, де зображені орнаменти з кожної області країни, під назвою «Боже єдиний, великий, нам Україну храни». А рушники, виконані з великою майстерністю та любов’ю, споконвіку вважалися родинними оберегами. Яке то має значення у вихованні підростаючого покоління. Вихованці Людмили Василівни змістовно розповідали про ці вишиванки. Тому і не дивно, що саме їм дісталося перше місце, а ще їм подарували ікону «12 головних свят». Я, член спілки художників України, де б не бувала з виставками,  такого змістовного і яскравого фестивалю не бачила ніде у світі. Щоб з такою любов’ю відображали культуру рідного краю! До речі, було багато гостей із-за кордону, які з великою зацікавленістю споглядали цей чудовий фестиваль. Слава Україні! Єднаймося!

Марія Добрянська, член спілки художників України

LIVE OFFLINE
track image
Loading...