Місцевий бізнесмен програв суд безробітній

Місцевий бізнесмен програв суд безробітній

Місцевий бізнесмен програв суд безробітній

Поділитися новиною

Місцевий бізнесмен програв суд безробітній6 травня відбулося продовження судового засідання про захист ділової репутації за позовом ТОВ «КВА», в особі директора Віктора Кондратенка, до Людмили Голуб (безробітної, інженера по ремонту господарської групи відділу освіти РДА 2014-15 років), Олега Кавуна (приватного підприємця) і В’ячеслава Грінченка (засновника і видавця газети «Мій край Полтавський»).

Нагадаємо, в одному із випусків газети «Мій край Полтавський» вийшла стаття під назвою «Десятина Олексія Матюшенка. Януковича немає, а справа його живе». У цій публікації автори (Людмила Голуб і Олег Кавун) оприлюднили інформацію: «…Оскільки Матюшенко не може входити до складу керівного органу підприємства, що має на меті одержання прибутку, то він підготував собі «базу для відмивання грошей» із новоствореної будівельної організації ТОВ «КВА» – Кондратенка В.А.»; «Повна монополія ТОВ «КВА», нелегально керована Матюшенком, дає можливість одноосібно встановити максимально можливі ціни на виготовлення та монтаж вікон»; «Крім цього, «КВА» отримало дозвіл на виконання робіт по збиранню комп’ютерів».

Ці слова, на думку позивача, є недостовірними і негативно впливають на його ділову репутацію. Тому позивач вимагає визнати інформацію неправдивою і негативною, такою, що шкодить діловій репутації організації, і спростувати її у газеті «Мій край Полтавський». 

Цього разу на засідання не з’явилися відповідачі Олег Кавун і В’ячеслав Грінченко. Натомість обоє попередили суд і надіслали прохання розглядати справу без їх участі.

Попереднє засідання перервали задля отримання відповіді на інформаційний запит суду до ГУ НПС У Гадяцькому районі, на якому наполягала відповідач Людмила Голуб.   Головуюча судом оприлюднила відповідь: Миргородською прокуратурою відкрите кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем посадових осіб Гадяцької РДА. Особам повідомлено про підозру, відомості внесені до реєстру.  

Після коротких пояснень перейшли до судових дебатів. Захисник позивача, як і раніше, наполягав на задоволенні вимог. На його думку, відповідач не надав жодних обґрунтованих доказів правдивості висловлювань, указаних у статті.    

Єдиний відповідач, який з’явився на судове засідання, Людмила Голуб, була впевнена у своїй правоті і спростовувати інформацію, викладену у газеті, відмовлялась.

Заслухавши обидві сторони по справі, суддя вирішила завершувати цивільну справу. Суд ухвалив: відмовити позивачу у задоволенні позовних вимог. Рішення суду може бути оскаржене згідно законодавства.

Олександр Товстий, Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...