«КВА», Голуб і Кавун

Матюшенко VS Мотрич

Матюшенко VS Мотрич

Поділитися новиною

«КВА», Голуб і Кавун26 квітня о 9-ій ранку відбулося перше судове засідання про захист ділової репутації за позовом ТОВ «КВА», в особі директора Віктора Кондратенка, до Людмили Голуб (безробітна, інженер по ремонту господарської групи відділу освіти РДА 2014-15 років), Олега Кавуна (приватний підприємець) і В’ячеслава Грінченка (засновник і видавець газети «Мій край Полтавський»).

Що змусило ТОВ «КВА» звернутись до суду?

У одному із випусків газети «Мій край Полтавський» вийшла стаття під назвою «Десятина Олексія Матюшенка. Януковича немає, а справа його живе». У цій публікації автори (Людмила Голуб і Олег Кавун) оприлюднили інформацію: «…Оскільки Матюшенко не може входити до складу керівного органу підприємства, що має на меті одержання прибутку, то він підготував собі «базу для відмивання грошей» із новоствореної будівельної організації ТОВ «КВА» – Кондратенка В.А.»; «Повна монополія ТОВ «КВА», нелегально керована Матюшенком, дає можливість одноосібно встановити максимально можливі ціни на виготовлення та монтаж вікон»; «Крім цього, «КВА» отримало дозвіл на виконання робіт по збиранню комп’ютерів».

Саме ці слова, на думку позивача, є недостовірними і негативно впливають на його ділову репутацію. Віктор Кондратенко стверджує, що Олексій Матюшенко ніякого відношення до організації не має, а ТОВ «КВА» не займається комп’ютерною технікою. Позивач наголошує на тому, що після виходу публікації деякі клієнти відмовились від послуг його фірми (які саме і скільки, не уточнив, прикрився «комерційною таємницею»).

Тому Віктор Кондратенко вимагає визнати інформацію неправдивою і негативною, такою, що шкодить діловій репутації організації, і спростувати її у ЗМІ. 

Відповідачі не визнають позовні вимоги, усі свої висловлювання вони вважають правдивими і достовірними, а також посилаються на ст. 34 Конституції України: «Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань». Крім того, Людмила Голуб у підтвердження правдивості даних, опублікованих у пресі, на наступне судове засідання пообіцяла надати документальні докази своїх слів.

На час збору підготовки доказів засідання перенесли. Ми, у свою чергу, продовжуватимемо слідкувати за перебігом судових засідань і розповідати про них вам.  

Олександр Товстий, Оксана Кириченко 

ТОВ «КВА» – відносно молода фірма, зареєстрована 31.03.2015 року. Усього лише за рік існування вона встигла змінити трьох директорів: спершу головував В. Рудяк, невдовзі директором призначили М. Власенка. Зараз керує організацією В. Кондратенко (1983 р.н.). Сьогодні, як стверджував на суді діючий директор, вони займаються будівництвом, ремонтними роботами, встановленням вікон.

Факт для роздумів: Віктор Кондратенко їздить на авто, яке згідно декларації про доходи зареєстроване на Олексія Матюшенка. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...