Балтійсько-Чорноморська конфедерація у нашому місті

Балтійсько-Чорноморська конфедерація у нашому місті

Балтійсько-Чорноморська конфедерація у нашому місті

Поділитися новиною

Балтійсько-Чорноморська конфедерація у нашому місті20 травня цього року у Гадячі проходитиме Міжнародна конференція на тему: «Створення Міжнародного конфедеративного об’єднання та побудова Балтійсько-Чорноморської конфедерації». Що це за конференція, та чому обрали саме наше місто, ми поцікавилися у автора ідеї і організатора Олександра Зозулі:

«Почалося все з минулорічного засідання Полтавської міської ради, коли там був присутній представник організації ВГО «Балтійсько-Чорноморська конфедерація». Тоді мене попросили, щоб я розповів, як у Червоному Куті відкривався пам’ятний знак з нагоди підписання Гадяцького договору 1658 року, ще й показав фото, які у мене були.  Через деякий час до мене звернувся сам голова Всеукраїнської громадської організації, який виявив бажання зустрітися зі мною. При зустрічі він запропонував мені очолити громадську організацію «Балтійсько-Чорноморської конфедерації» в Гадячі, після чого надіслав установчі документи. Конференція буде проходити у кіноконцертному залі «Дружба», його вже орендували. Після зібрання відвідаємо місце підписання договору, там плануємо організувати такий собі обід для учасників конференції. На наступний день, якщо в гостей виникне таке бажання, покажемо історичні та визначні місця нашого Гадяча».

Хто є головою даної громадської організації в Україні?

«Головою цієї організації є підприємець і меценат із Луганщини Вадим Марюхнич. Подібна організація уже створена і в Литві».

Хто братиме участь у конференції?

«Приїдуть політичні, державні та громадські діячі з Польщі, Литви і України,  будуть активісти, священнослужителі. Зал у нас великий, тож хочемо підключити місцеву громаду. Відразу вирішили, що вхід буде по індивідуальних запрошеннях. Уже подали список на 160 чоловік від нашого міста, 80 чоловік – із Полтави, і  закордонних представників приїде близько 70».

Яка основна мета конференції?

«Звернути увагу громадських діячів країн у консолідації до створення громадського об’єднання і допомогти у вирішенні суспільно-політичних питань. У нашої країни є великі можливості, які потрібно розвивати. Будемо проводити історичні паралелі від договору, який був підписаний гетьманом Виговським до сьогодення, і що на сьогодні можна  взяти з нього. Багато істориків знають, що договір у двох екземплярах знаходиться у Кракові в музеї, один – у Москві та один – у Санкт-Петербурзі. Вадимові Марюхничу вдалося зробити копію Гадяцького договору, і він привезе її та передасть у подарунок громаді. Думаю, що це буде дуже цікаво».

Спілкувалась Оксана Руденко

Всеукраїнська громадська організація «Балтійсько-Чорноморська конфедерація» була зареєстрована у лютому 2015 року, тобто саме тоді, коли стало зрозумілим, що ані інститути міжнародного права, ані гаранти Будапештського меморандуму не в змозі забезпечити територіальної цілісності України. Тому стало очевидним: аби відстояти та зберегти свою незалежність, Україні необхідно потурбуватися про надійних союзників у питаннях безпеки, оборони, зовнішньої політики, економіки, фінансів тощо.

 

4 коментарі до “Балтійсько-Чорноморська конфедерація у нашому місті

  1. Сам факт что такая межгалактическая конференция будет проходить в Галяче показывает, что только воспаленный мозг может вынашивать идею какой-то мифической конфедерации Особенно с привлечением уний, секстантов и прочей нечисти

  2. У м. Гадячі 6 вересня 1658 р. між Гетьманською Україною та Польщею було укладено договір, що дістав назву Гадяцького.
    Україна, Польща і Литва утворювали федерацію трьох самостійних держав, об’єднаних лише спільно обраним королем.
    У вересні 1659 р. під Германівкою на Київщині зібралася козацька рада.Козаки відмовилися визнати Гадяцький трактат, виступили проти союзу з польським королем і висловили недовіру гетьманові Виговському!!! В Гадячi тiльки гади творять свої темнi справи! На те вiн i Гадяч!!!

  3. Цікаво скільки бюджетних грошенят мийнуть на цій акції? Та скільки грошенят відкусять “волонтери” тіпа брати сиваші які уже забули що таке працювати. 😉

  4. [quote name=”Толік”]Цікаво скільки бюджетних грошенят мийнуть на цій акції? Та скільки грошенят відкусять “волонтери” тіпа брати сиваші які уже забули що таке працювати. ;-)[/quoМеценат і підприємець Марюхнич має проблему кому роздати кошти?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...