Петро Чорний існує!

Петро Чорний існує!

Петро Чорний існує!

Поділитися новиною

Петро Чорний існує!Пам’ятаєте цікавий лист-вкладку у «Гадяцькому віснику», яка наробила чимало галасу? Тоді усім пояснили, що надрукований у ній матеріал – не провладна провокація, а простий «заказник» від такого собі Петра Чорного. Чимало осіб тоді задалися питанням: чи реальна ця особистість? Звідки він у Гадяцькому районі, і що саме надихнуло його на написання статей про гадячан?

Як виявилось, він існує! У цьому ми переконались, коли в черговий раз відвідували судове засідання по справі О. Матюшенка проти О. Кавуна, де «БМ» також виступає в ролі відповідача. Інтригуюча особистість Петро Чорний з’явився на суд у підтримку позивача.

На наше питання, чи бува «Чорний» не псевдонім, чоловік із гордістю показав… посвідчення депутата Лохвицької районної ради. Із нами розмовляв чистою російською, тому, чесно кажучи, викликає сумнів його майстерність щодо написання україномовних текстів. Чоловік стверджує, що пише статті давно. Про Гадяцький район знає небагато, але у межах теми (Кавун і компанія) досить обізнаний. Петро розповідає, що раніше жив у Криму і, будучи філологом за освітою, кілька років поспіль видавав власне друковане видання, відомостей про яке ми ніде у мережах не знайшли.

Далі розмова не вдалася, адже усі учасники процесу поспішали. Але в Інтернет-мережі ми наткнулись на кілька цікавих фактів про цю особу. Читайте і аналізуйте:

У січні 2015 р. у Лохвиці відбувся Марш миру, який завершився протестом проти того, щоб головою Лохвицької РДА став… Петро Чорний. Його кандидатуру нібито лобіювала обласна влада і проштовхували місцеві БЮТівці (www.gazeta-ptk.org.ua).

А вже через рік відбувся ще один скандал – звільнення директора комунального підприємства «Лохвиця» того ж  Петра Чорного викликало хвилю обговорення серед жителів Лохвиччини та появу нових чуток. Кажуть, що керівнику підприємства винесли кілька доган. Перша догана була винесена за результатами перевірки підприємства. Воно утримало податок із доходів фізичних осіб з працівників, але до бюджету ці гроші не надійшли. До КП були застосовані штрафні санкції, разом із сумою податку вони становлять  близько 800?тис.?грн. Куди були витрачені кошти, які не надійшли в бюджет, встановлює перевірка. Ряд фактів наштовхує на припущення, що Петро Чорний умисно саботував роботу, щоб знизити авторитет нинішнього керівництва міськради.

Чи знаходиться під слідством Петро Чорний – з’ясовували у начальника Лохвицької поліції Андрія Латенка (Кримінальне провадження порушене стосовно розкрадання посадовими особами комунального господарства, не стосовно конкретної особи). А особа буде названа, коли пред’являтиметься підозра, та справа передаватиметься до прокуратури. На даний час проводяться слідчі дії.

Олег Доленко (www.podii.com.ua)

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...