Самотужки проти смітника

Поділитися новиною

Ось уже кілька років поспіль Раїса Петрівна Валко бореться із звалищем біля свого дворища у Веприку.

«Це ж наш офіційний смітник такий! Постійно викидають, а прибирати не хоче ніхто! Вивозять сюди що завгодно, дійшло навіть до трупів тварин. Я близько живу коло нього, то й бачу це все постійно. Цей хлам загорається часто, тоді такий сморід у будинку стоїть, що дихати нічим. А скоро ж літо…

Часто сільському голові телефоную, скаржуся. Але ж він один із усім не справиться. Запрошую людей на суботник, але ніхто йти не хоче. А викидати сюди непотріб усі раді.

Так ще й ліняться до самого смітника донести – просто біля дороги пакунки викидають. 

От недавно бачу – горить. Пішла до людей, а усі зайняті. Так я не довго думаючи зібралась, взяла дошку, лопату, граблі і пішла сама тушити. Поки пожежники прихали, я вже й впоралась.

Раніше тут із дітьми гуляли, люди гусей випасали. Поряд озеро яке гарне було, уже заросло. Та й немає нікому до цього діла.

У мене ж душа болить за наш ліс, розумієте. Сусіди мені кажуть: «Нащо воно тобі треба? Сиди мовчки, бо скоро хтось хату спалить». А я не можу, лаюся із усіма. Раніше було: дивишся у ліс, а за деревами неба не видно. А тепер одні просвіти.

Я у Веприку майже постійно живу 5 років. Таке гарне село. Буває, не помічаю, що у мене вдома твориться, а у лісі все бачу. Не можу спокійно дивитись на це…

Ситуацію із смітником ми попросили прокоментувати Веприцького сільського голову:

«Справді, проблема із смітником існує. Регулярно підгортаємо. Так люди ж,  як свині –  ніхто не хоче заїжджати далеко, усе сміття скидають скраю. Тому й «росте» наш смітник. А вивозять і правда все підряд – від сміттєвих пакунків до тварин. Не діють на них ні заборони, ні прохання.  Та й штрафи за вивіз сміття смішні – 17 гривень усього. Був би штраф кілька тисяч, може б, і викидали, як положено.

А тепер нам нічого не лишається, скоро будемо по-новому смітник підгортати».

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...