На крилах весни прилітають птахи

На крилах весни прилітають птахи

На крилах весни прилітають птахи

Поділитися новиною

На крилах весни прилітають птахиПочаток весни… Чудова пора для всього живого. Пробудження природи. Цьогорічна весна видалася ранньою. І ми з нетерпінням чекаємо повернення додому наших друзів – пернатих мандрівників.

Цієї пори вони особливо потребують нашої допомоги. Весна для них – це пора будівництва гнізд. Птахи починають підшукувати собі місця для гніздівлі, особливо це стосується дуплогніздників (синиць, шпаків, горобців).

Вихованці еколого-природничого гуртка «Зелені Робінзони» Гадяцького Будинку дитячої та юнацької творчості при Вельбівській ЗОШ І-ІІ ступенів активно долучилися до природоохоронної акції «Хатинка для пернатих друзів». У рамках цього заходу юннати змайстрували та розвісили на території школи вісім штучних гніздівель. Кожен дерев’яний будиночок зроблено за відповідними кресленнями.

Найкраще попрацювали Софія Семиволос, Анатолій Семененко, Павло Дорохов – учні 5 класу; Юлія Дуденко та Василь Огризько – учні 7 класу; Тетяна Семиволос та Леся Огризько – учні 8 класу; Таміла Марченко – учениця 9 класу. Найоригінальнішу шпаківню змайстрував Анатолій Семененко, але найзручнішу гніздівлю оберуть для себе самі пташки.

Сподіваємося, що незабаром у гніздівлях, створених руками юннатів, оселяться галасливі пташині сім’ї та з’являться маленькі пташенята. Гуртківці забезпечили домівками синицю блакитну, хатнього та польового горобця, шпака, сову сіру, горихвістку, а вони наповнять наші сади та парки веселими піснями та допоможуть у боротьбі із шкідниками лісів та полів. Приємно відзначити, що юннати вклали у роботу над гніздівлями не тільки свій власний час, але й частинку себе, своєї душі. Допомагаючи птахам, ми рятуємо Землю.

Шановні мешканці району, долучайтесь до цієї справи і ви!

Л. Кравченко, учитель біології

LIVE OFFLINE
track image
Loading...