За закритими дверима

За закритими дверима

За закритими дверима

Поділитися новиною

За закритими дверима3 березня у міській раді відбулося засідання адміністративної комісії. Засідання було відкрите, але з незрозумілих причин кореспондента нашої редакції до нього не допустили.

Спочатку голова комісії Михайло Харлан представив кореспондента, але більшість присутніх виказали своє обурення і небажання присутності представника ЗМІ. Після чого було запропоновано проголосувати. Усі, звісно, проголосували «проти». Тому кореспонденту довелося покинути кімнату, де проходило засідання.

Чому було прийняте таке рішення, незрозуміло. Тим паче, що діяльність комітету викликає здоровий інтерес представників преси, оскільки комітетом розглядаються важливі питання, а саме: продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Якщо ж все справедливо і по закону, то що ж приховувати?

На сьогодні досить актуальною проблемою є вживання алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Однією з головних причин є недотримання законодавства продавцями, їх легковажне ставлення до заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам, а також прагнення підприємців збагатитись будь-якою ціною.

Тож, шановні підприємці, звертаємося до вас із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім, адже кожен із нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтесь, що хтось також запропонує закурити чи випити вашій дитині…

Нагадуємо, 4 лютого 2016 року Верховна Рада ввела кримінальне покарання за незаконну відмову в доступі журналіста до інформації. «…Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю – караються штрафом до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років. Дії, передбачені ч.2 ст.171, якщо вони були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб, – караються штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого».

Оксана Руденко

2 коментарі до “За закритими дверима

  1. Ну так а какие действия журналистов? Написали куда-нибудь заявление? Или пустите все на самотек?

  2. В нашому місті під назвою ” міська рада” – працює корупційна організація “Концерн ім.Нестеренка” та його помічників-бізнесменів.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...