Конкурс «Змагаймось за нове життя!»

Конкурс «Змагаймось за нове життя!»

Конкурс «Змагаймось за нове життя!»

Поділитися новиною

Конкурс «Змагаймось за нове життя!» Переможці в Гадячі

Конкурс «Змагаймось за нове життя!» був започаткований відомою діячкою Марією Фішер-Слиж (Торонто, Канада) та  протягом 10 років проводився в АР Крим. Минулого року за ініціативи ГО «Педагогічний центр «Академія», ПНВК «Паросток» перший Регіональний (ХII Всекримський) конкурс був успішно проведений у Полтаві. У цьому році конкурс став справжнім святом для учнів і студентів Полтавщини.

Близько 500 конкурсантів, їх учителі, викладачі та батьки стали учасниками дійства, що свідчило про неабиякий інтерес молоді до життя й творчості Лесі Українки. А поїздка переможців до Гадяцького історико-краєзнавчого музею стала традиційним продовженням знайомства школярів та студентів з осередками збереження культурної спадщини письменниці та її родини на теренах України. Конкурс «Змагаймось за нове життя» – це відкрите добровільне змагання учнівської та студентської молоді за визначеними номінаціями (твір, науково-пошукова робота, декламація, малюнок, аудіовізуальний твір, вокал), де головною метою є:

– сприяння глибшому ознайомленню та вивченню молоддю спадщини великої української поетеси Лесі Українки;

– виховання відповідальності за збереження місцевих пам’яток культури;

– виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистої відповідальності за пройдешнє нашої Батьківщини.

Цього року конкурс набув Всеукраїнського статусу та проводився за участю школярів і студентів не тільки Полтави та Полтавської області, а й інших регіонів України, які як очно, так і в он-лайн режимі долучалися до змагання.

У Гадячі 28 лютого побували переможці конкурсу. Вони познайомилися в музеї із життєвим і творчим шляхом Лесі Українки, переглянули відеофільм, відвідали Зелений Гай. Всього по Україні в цьому конкурсі взяло участь майже 1000 осіб.

В. Сиротюк, директор Гадяцького історико-краєзнавчого музею 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...