Як солдатам машину дарували

Тепер на заміну «таблетці» військовим пропонують розвалений УАЗ, не пристосований для перевезення поранених.

Тепер на заміну «таблетці» військовим пропонують розвалений УАЗ, не пристосований для перевезення поранених.

Поділитися новиною

Тепер на заміну «таблетці» військовим пропонують розвалений УАЗ, не пристосований для перевезення поранених.У травні минулого року від будівлі адміністрації очільники району урочисто передали 2 автомобілі військовим АТО. Тоді ж перед камерами проголосили направлення автівок: одна мала поїхати до військової розвідки, іншу мали використовувати для транспортування поранених.

Сфотографувались на фоні «добрих справ», як це люблять робити наші чиновники, похвалились, які всі молодці, та й на тому казка закінчилась. А кілька днів тому нагадали про себе гучним скандалом на всю країну.   

Славнозвісний УАЗ, який у квітні 2015 року з усіма урочистостями «передали» в АТО.Як виявилось днями, УАЗ-452 (у народі «таблетка»), який виблискував навареною бронею, до військових не доїхав. Спочатку зламався, навіть не виїхавши з міста, а потім про нього ніби і забули, як і про багато інших обіцянок. Аж ось гадячанин Олександр Саранчов, який нині служить в АТО, згадав про автомобіль і на початку року зателефонував до РДА…

Докопатись до істини вирішили і ми.

Іван Волощук дав добро забирати авто на війну:

«На початок року машина була готова до експлуатації і відправки в АТО. На той момент я був в.о. голови РДА і сказав хлопцям забирати машину. Але коли вони приїхали, виявилось, що авто передане поліції. Я про це рішення не знав».

Далі ситуацію на одній із нарад при РДА коментував Олексій Матюшенко:

«Депутати не приймали рішення про передачу машин в АТО. Автівки були викуплені як «чермет» у місцевої лікарні. Один був переданий в зону АТО, інший ми вирішили передати для потреб правоохоронних органів. І взагалі, це усе на добровільних засадах».

Трохи дивно, згодьтеся, протрубити на весь світ про щедрий подарунок, а потім сказати, що то усе непорозуміння. Тоді ж на нараді пан Матюшенко розповів усім зацікавленим, що автомобілі у несправному стані продали через Центральну універсальну біржу шляхом аукціону. Але хто придбав авто, чомусь повідомити не захотів.

Голова місцевої волонтерської організації Олександр Сиваш також долучився до обговорення  ситуації, що склалася:

«Авто були куплені за кошти від продажу пам’ятника Леніну. Єдине, що ми знаємо, – «таблетку» ремонтували місцеві слюсарі. А на передову її мав би забрати військовий родом із Гадяча. Хто приймав рішення про передачу – не відомо».  

То де ж нині «таблетка»? І хто та таємнича особа, яка її викупила, а потім дарувала? А все просто. Зараз УАЗ знаходиться на одному із гадяцьких СТО. Як повідомив начальник поліції, машину у неробочому стані подарував їм фонд «Гадяччина», очолюваний головою райради Володимиром Нікітенком. Зараз вони працюють над її відновленням, але якщо ремонт буде надто дороговартісним, поліція поверне авто фонду у тому ж технічному стані.  

Ось такий непростий вибір стояв перед головою райради: кому ж подарувати авто, придбане за кошти громади? І чомусь його вибір став не на користь людей, які під кулями захищають нашу країну. «Непорозуміння» виявилось простим піарним ходом, який обернувся проти самих керманичів району.

Про цей ганебний вчинок за кілька днів дізналась уся країна – у ефірі одного із телевізійних каналів район «похвалили» у новинах. Відразу після виходу новин редакційний телефон не стихав: обурені і зневірені рідні військовослужбовців просто вимагали нас звернутись до депутата ВР Тараса Кутового із відкритим листом і попросити суворо і справедливо розібратись у цьому випадку. Тому, мабуть, історія ще не закінчена.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...