Щоразу, як вперше

Щоразу, як вперше

Щоразу, як вперше

Поділитися новиною

Щоразу, як впершеЇї усміхнене обличчя є на фотокартках у кожній родині, але зазвичай на неї мало звертають уваги. А дарма, адже у народі кажуть – як пройде весільний обряд, таким і буде подружнє життя.

Здається, навіть від настрою обрядовця, а саме так зветься людина, яка одружує молодят, залежить подальша атмосфера святкового весільного дня. Гуляння ж починається саме після реєстрації!

Уже більше 10 років Марія Іванівна Хорішко запрошує молодят стати на весільний рушник. І без перебільшення можна стверджувати: справляється вона із цим нелегким завданням відмінно.

Єднати серця запросили саме Марію Іванівну, бо усі знають її як людину із прекрасним голосом, доброю вдачею і багаторічним досвідом спілкування з людьми. Окрім одружень, Марія Іванівна має основну професію: вона вихователь-методист із 40-річним досвідом роботи. Можна сказати, виховує майбутніх молодят, яких потім же сама і одружить.

Кожні вихідні (а інколи й у будні) вона змінює звичний одяг на більш урочистий, одягає найкращу сукню, підбори, робить зачіску, макіяж і вирушає до ДРАЦСу.

«Потрібно мати відповідний вид! Це ж свято! Бувають весілля посеред тижня. Тоді доводиться залишати діточок і бігти крутити кучері, проводити обряд і так само стрімголов бігти назад», – ділиться враженнями Марія Іванівна.

Такий постійний  «спортивний» біг на користь жінці – фігура завжди в тонусі. А для обрядовця зовнішній вигляд перш за все. Та й спритності Марії Іванівни можна ще по-доброму позаздрити – не присідає ні на хвилинку. Здається, вона зовсім не втомлюється навіть в «урожайні» дні, коли молодят хоч відбавляй, (інколи буває більше 10 пар!).      

«Як воно бути присутнім на народженні родини? Дуже хвилююча мить, чарівна, – соромлячись, із ледь помітною посмішкою говорить Марія Іванівна. – Зараз я вже звикла до обряду, а раніше постійно соромилась, боялася щось забути чи недоказати. Кожна пара по-своєму особлива, і кожній хочеться побажати щось нове, лише для них».

Дуже засмучується Марія Хорішко, коли бачить «своїх» молодят під час розлучення.

«Я ж їм усім від щирого серця бажаю, а у них не склалося. Ніби шматочок «пазлика» із душі випав».

Скільки путівок у подружнє життя видала, Марія Іванівна точно не згадає. Але знає, що хоче займатися улюбленою справою ще довго.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...