Недитячі розваги

Недитячі розваги

Недитячі розваги

Поділитися новиною

Недитячі розвагиАзартні ігри на території України заборонені ще з 2009 року. Тоді багато власників грального бізнесу втратили джерело заробітку, а певна частина клубів перейшла в підпілля. Донедавна і Гадяччину можна було називати «територією без грального бізнесу». Мабуть, спокуса шаленого заробітку взяла гору і просто посеред міста відкрився «комп’ютерний клуб».

Під кінець 2014 року у Гадячі відкрилось кілька дитячих магазинів. У одного з них доля не склалася, і власники «згорнули» діяльність. Певний час приміщення по вулиці Гагаріна,  2/1 пустувало, а про магазин із дитячими товарами нагадував лише яскравий кольоровий банер із надписом «Тьома – дитячий світ».

Кілька тижнів тому двері «дитячого магазину» відчинились, лише клієнти трохи змінились. Замість матусь із візочками біля входу постійно товчуться дорослі парубки. Та й сміттєве відерце закидане пачками з-під цигарок, видно, що «перекури» тут бувають часто. Дивний клуб відразу привернув до себе і нашу увагу. Тому ми вирішили докопатись до істини. Хто орендує приміщення, з’ясувати не вдалось. Власник навідріз відмовився давати коментар. А от керуюча справами виконкому міської ради розповіла, що жителі будинку, у якому відкрився таємничий заклад, уже встигли поскаржились на цілодобове обслуговування клієнтів. Також додала, що кожен підприємець, починаючи нову справу, повинен погодити із виконкомом міськради графік роботи закладу. Новий «орендар» за погодженням не звертався. Тож найближчим часом буде проведена перевірка законності його діяльності.

Не будемо приховувати, ми також навідались у «комп’ютерний клуб», аби  власними очима оцінити ситуацію. І хоч як не намагалися  молодики  «широкими» плечима закрити монітори комп’ютерів, усе ж з-за них виднілись яскраві стрічки із вишеньок-полуничок. Про свої підозри, а згодом і факти ми повідомили місцеві правоохоронні органи та СБУ. Нова поліція хвалиться, що їх реакція на спроби відкриття грального закладу завжди миттєва, жорстка і однозначна. Що ж побачимо, як цього разу зреагують.

«Базар Медіа в Україні»

Особам, які порушили частину 1 статті 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України, загрожує штраф до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і­з конфіскацією грального обладнання.  

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...