«Педагогічне» насилля в Гадячі

«Педагогічне» насилля в Гадячі

«Педагогічне» насилля в Гадячі

Поділитися новиною

«Педагогічне» насилля в ГадячіУчительська доля дуже непроста. Тож людина, яка свідомо обирає цю професію, має бути заздалегідь підготовленою: мати стійку психіку, бути врівноваженою, стресостійкою… Одним словом, бути професіоналом своєї справи. Адже діти зовсім різні: є сумлінні учні, а є й непосидючі, активні.

І щоб потім не виникало бажання посмикати невгамовного школяра за комірець чи й гірше того за вуха або ж по шиї дати, тричі подумайте, чи впораєтесь ви зі своїми емоціями?

Виховання учнів методом «батога і пряника» вже давно відійшло у минуле. Нинішні діти не сприймають залізної дисципліни, вимагають  до себе поваги, а деякі вчителі чомусь продовжують діяти старими методами.

Днями, до нас долетіла звістка, що учитель однієї із місцевих шкіл ну дуже полюбляє виховувати своїх учнів «нетрадиційно». Хлопець, прийшовши додому, у розмові із батьками зізнався, що над ним часто знущається учитель: може потиличника дати, а буває що і за шию добряче потягає. Дитина присягається, що жодного разу не провокувала педагога на таку поведінку і не розуміє, чим викликані такі дії. І як виявилося, «педагог» так вчиняє систематично і не тільки з ним.

Батьки вже звернули увагу на цей випадок і вирішили діяти поетапно: спочатку намагатимуться вирішити проблему всередині колективу. Якщо ж це не дасть результату, то будуть звертатись до відповідних інстанцій. Ми, зі свого боку, також обіцяємо тримати цю ситуацію під контролем.

А також хотілося б нагадати, що стаття 56 Закону України «Про освіту» зобов’язує педагогічних працівників дотримуватися етики, моралі, поважати гідність дитини.

Тож, шановні, пам’ятайте: ніхто і нічим не може виправдати жорстоке поводження з учнями, навіть якщо такі методи ви вважаєте виховними. У школі діти повинні отримувати тільки найкраще: знання, гарний приклад від учителів. Світ змінився, став набагато цивілізованішим. То чому ж методи виховання залишаються дореволюційними?

«Базар Медіа в Україні»

4 коментарі до “«Педагогічне» насилля в Гадячі

  1. А чому не дописуєте що то директор школи №3 м.Гадяч? І хто назначив такого проффесора директором?

  2. Ім*я не вказуємо, тому що не було офіційного звернення на час виходу тижневика. У планах провести розслідування. Про це ви прочитаєте у наступних номерах тижневика.

  3. Пишете, що діти повинні отримувати знання? А воно їм треба? Їм потрібні планшети, айпади, сенсори… Батьки вважають своїх дітей ВСЕСВІТОМ, вони не бачать реальної картини на уроках,а вчителі завжди винні!

  4. Чому до цього часу працює такий “дірєхтор” взагалі в освіті який неодноразово “проявляв ” себе і в ін. навч. закладах. Прохвесіонал. Питання до влади та відділу. Чи немає звернень,то отже все норм.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...