«Захват влади»

«Захват влади»

«Захват влади»

Поділитися новиною

«Захват влади»Четвер, 4 лютого, 11 година ранку.

Біля приміщення місцевої РДА незвично шумно. Випадкові перехожі спинилися, не розуміючи, що коїться.

Ще дорогою до адміністрації ми зателефонували Сергію Бондаренку (заступнику голови РДА) і поцікавились, що ж там коїться. Він повідомив, що проходять планові навчання, «нічого цікавого, можете не йти».

Та ми повинні були перевірити. Підійшли ближче – і ми вже стали свідками: спецавтомобілі, кілька поліцейських авто, «швидка допомога» і купа незрозумілих «Захват влади»людей у формі і масках…

Жіночки, які вже давно спостерігають за цим, не втримуються і коментують:

«Та таке щось твориться, не поймеш точно, що воно таке. Адміністрацію заблокували «покришками» і мікроавтобусом підперли!Люстрацію кричали, по вікнах сніжками кидали. Таке тут місиво було, так людей налякали. Один міліціонера душив, а інший пику товк.

«Пожарками» дорогу перекрили, людям нічого не кажуть! А один міліціонер коло сосни стояв на камеру знімав, підходить боявся. Один нам сказав, що планове. Так ми не віримо! Якби вони тренувались, то хіба б ото так кричали»

Коли від «великого дійства» вже нічого не лишилось, і «актори» роз’їхались, до глядачів вийшов голова РДА. Розкинувши руки у сторони, із широчезною посмішкою повідомив, що то були всього лише навчання. Цікаво, чому ж тоді самі працівники РДА і райради про це не знали?  

За офіційною інформацією, цього дня «працівниками поліції проводилось оперативно-тактичне навчання по затриманню озброєних злочинців. Поліціанти відпрацювали чіткі дії в екстремальних ситуаціях».

Звісно, практика – це добре. Але якось не дуже усе це «казкове дійство» було схоже на навчання. Хоч би попередили. Бо таке, чесно кажучи, трохи агресивне тактичне заняття, насправді налякало людей.  Що ж виходить – повертаємось до старих методів?

Оксана Кириченко

Фото Оксани Руденко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...