Китайці хочуть сирзавод

Китайці хочуть сирзавод

Китайці хочуть сирзавод

Поділитися новиною

Китайці хочуть сирзаводУ курсі подій

Із того часу, як робота Гадяцького сирзаводу призупинилась, а більшість працівників відправили «за власним бажанням», мабуть, тільки ледачого не цікавила його доля. Чуток про закриття заводу ходить незліченна кількість. Тож відрізнити де правда, а де не дуже, було важкувато.

Але все ж вдалося дізнатись кілька цікавих фактів.

Із перевіреного джерела стало відомо чому ж таки звільнено так багато працівників. Усе просто – банально не вистачає сировини. Кажуть, раніше частину сировини скуповували у районі та найближчих до нього селах. Але і цього не вистачало для повноцінного функціонування такого масштабного підприємства. Решту ж сировини постачали у сухому виді із країн недалекого зарубіжжя.

Нині ж «лавочка закрилась», і сухе молоко перестали постачати. Та й у місцевих молочарів не дуже врожайно. Порахуйте самі, скільки зараз корів тримають наші люди? То звідки ж взятись тому молоку?

Звідси випливають і молочні «війни» – авжеж вони боротимуться за кожну краплю молока у районі. Навіть нещодавно у Римарівці блокували  дорогу. Місцеві кажуть, що якийсь заїжджий закупівельник хотів приймати молоко дорожче, ніж «сирзаводівські». То гнали його «наші закупники», що й слід прохолов.

А ще пройшла така правдива чутка, що на наш Гадяцький сирзавод вже й купці знайшлись. Та не прості, а із самого Китаю приїздили. Саме тоді частину працівників на роботу назад приймали. Кажуть, довго ходили, придивлялись. Та врешті вирішили – дорогувато! Та ще й, знову ж таки, сировину ніде брати! Після того й працівників знову швиденько звільнили…

Як у подальшому складеться доля ТОВ «Гадячсир», ми обов’язково повідомлятимемо вам на сторінках нашого тижневика.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...