Грілися не грілися – платіть

Грілися не грілися – платіть

Грілися не грілися – платіть

Поділитися новиною

Грілися не грілися – платітьКвитанції з величезними сумами приголомшили гадячан. Вартість тепла за попередній місяць була майже вдвічі меншою!

Чому так, нам пояснила інженер розрахункової групи Тетяна Синяговська, яка нам пояснила, як розраховують оплату, що призвело до подорожання теплопостачання і скільки зараз коштує тепло для нас.

Від 30.10.2015  Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря». Цей документ був опублікований 19 грудня 2015 року, тому споживачам зробили перерахунки за тепло, починаючи з грудня 2015 р.

Вартість опалення 1 кв. м складає 16 грн 11 коп.,  1 Гкал коштує 657 грн 90 коп. Норма споживання тепла для житлових будинків закладена в тариф, який складає 0,02452 Гкал.

У грудні тепловий коефіцієнт склав 0,88% за кв. м, а у січні – 1,3% за кв. м. У зв’язку з цим сума у січні склала 20 грн 943 коп. за опалювання 1 кв. м житла. Якщо лютий місяць буде теплішим за попередній, то і коефіцієнт буде менший, відповідно і сума за тепло буде меншою. Якщо в минулі роки літній період оплачувався (загальна сума плати за рік ділилася на 12 місяців), то цього року  влітку плата братися не буде.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...