Знову шахраї

Знову шахраї

Знову шахраї

Поділитися новиною

Знову шахраїГадяцькі правоохоронці постійно звертаються до мешканців району із застереженнями щодо вчинення відносно них шахрайських дій, та, як показує статистика, більшість громадян не придають цьому великого значення. Тому й продовжують потрапляти на гачок аферистів, які грабують людей, обманом входячи у довіру та видурюючи в них останні копійки.

Шахраї регулярно звертаються до старих перевірених трюків, особливо з обміном грошей «старих» на «нові», адже громадяни дотепер вірять пройдисвітам і переважна більшість – це люди похилого віку.

Нещодавно до Гадяцького відділу поліції надійшло повідомлення від 75-річного мешканця одного з сіл району про те, що невідома особа жіночої статі шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами. У подальшому правоохоронці встановили, що до оселі заявника завітала невідома жінка і, представившись працівником Пенсійного фонду, повідомила, що проводить перепис грошових банкнот із метою подальшого обміну на нові банкноти, у зв’язку з цим увійшла в довіру до пенсіонера та шляхом обману заволоділа його грошима в сумі 15 тисяч гривень та 25 тисяч російських рублів. Після чого, відволікши домовласника, скористалася ситуацією і зникла з місця скоєння злочину.

А через декілька днів до чергової частини Гадяцького відділу поліції знову надійшло повідомлення про вчинення шахрайських дій на території району, але вже іншого плану. Адже зловмисники не втомлюються винаходити все нові схеми обману, а неуважні та довірливі громадяни стають їхніми жертвами. До поліції звернувся 58-річний мешканець Гадяча і повідомив про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 9500 грн та 250 тис. російських рублів.

Як пояснив начальник відділу поліції Віталій Ботвина, до потерпілого зателефонував невідомий чоловік та, представившись співробітником правоохоронних органів, повідомив про те, що його син спричинив тяжкі тілесні ушкодження невідомому громадянину, і щоб вирішити питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності, потрібні грошові кошти в сумі 5000 доларів США. Потерпілий, взявши кошти та не вимикаючи телефону, виконував вказівки невідомого і, близько 22.00 прибувши до одного з магазинів Гадяча, передав грошові кошти водію таксі. Через деякий час після розмови по телефону зі своїм сином зрозумів, що відносно нього вчинили шахрайські дії. Проте завдяки товаришу сина потерпілого про дану подію стало відомо співробітникам відділу поліції. І вжитими оперативними заходами із залученням поліцейських м. Полтави даний автомобіль було зупинено, а грошові кошти повернуто потерпілому. На разі проводяться заходи по встановленню осіб, причетних до вчинення даного злочину.

По вищевказаних фактах відкрито кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального Кодексу України.

У зв’язку з цим правоохоронці Гадяччини ще раз звертається до жителів району з проханням не нехтувати їхніми попередженнями і бути більш уважними та обережними. Не довіряти сумнівним «добродіям» та дешевим пропозиціям. Краще зайвий раз перевірити «приємну» пропозицію та несподіваних доброзичливців, ніж залишитись без «кревно зароблених».

Гадяцький відділ поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...