«Нагрію бутилки, ляжу на пол, обкладуся ними, а до 12 ночі уже холодно…»

Фото використане як ілюстрація

Фото використане як ілюстрація

Поділитися новиною

Фото використане як ілюстраціяТворимо добро разом
Добрий день, редакція газети «Базар Медіа»!
До тебе звертаються жителі с. Броварки з таким питанням і просьбою допомогти.
Чому до цих пір не поселили в інтернат для престарілих інваліда другої групи Офіцеренка Григорія Володимировича?

Він прийшов із місць позбавлення волі інвалідом. Будинок потребує ремонту. На дворі зима, він ходить по сусідах,  вдень сяк-так перебивається, а на ніч іде додому, лягає на полу одягнений, не митий, нема ні світла там, нічого. Вже всі документи готові, залишилось, щоб пройшов суд, щоб жінка платила чи що. Жінка, може, і сама бідує.  Суд  був назначений на 11 грудня, по якійсь причині перенесли на 30 грудня. Він ждав 11 числа, як Бога, але знову відказ. Після 30, вихідних днів 15, ми, сусіди близькі, вже не можемо дивитися на цю бездіяльність.

У нього буде пенсія, буде з чого платить. Який він не є, але він жива людина і не можна так поступать. Він озлобляється ще дужче. І ще пройде строк тим усім комісіям, документи скажуть не дійсні і треба поновить, а йому і ходить трудно, а ще холод, сніг буде, це дасть йому гірше на здоров’я.

Просимо: допоможіть нам у вирішенні цього питання.

Близькі сусіди, 15 чоловік.

Ось такого листа ми отримали минулого четверга. Зізнаємось, за кілька днів до цього ми дізнались про цього чоловіка. За редакційним номером звернулася жінка і також попросила допомогти йому. Днем пізніше зателефонував і сам Григорій Офіцеренко, благав допомогти хоч чимось. Із місць позбавлення волі він повернувся влітку, там же став інвалідом унаслідок інсульту. Із того часу проживає сам – дружина і діти від нього відмовились. Підгодовує хрещена, але це також не може продовжуватись вічно.

Щоб прояснити ситуацію і довідатись, чи справді він лишився покинутим напризволяще, ми вирішили поспілкуватися із головою Книшівської сільської ради Тетяною Мількою. Як виявилося, про Офіцеренка не забули, більше того, про його долю знають і опікуються не тільки у селі, а й у райдержадміністрації та відділі соцзахисту. Документи на поселення чоловіка у геріатричний будинок (будинок престарілих) уже готові. Справа тільки за рішенням суду.

Згідно чинного законодавства влаштувати у державний будинок престарілих можна людину, яка досягла пенсійного віку, або ж інваліда, який потребує постійного догляду, але при цьому не має працездатних родичів. Григорій Офіцеренко – інвалід ІІ групи, але у нього є родичі, які б могли ним опікуватись. Уже отримавши рішення суду, місцеве управління соціального захисту направить прохання до будинку престарілих із проханням надати йому місце для проживання.

Як жити чоловіку в аварійному будинку до рішення суду? Сусіди від усього серця співчувають чоловіку і перебирають усі можливі варіанти, щоб йому допомогти, незважаючи на непросте минуле і попри низький ступінь довіри до нього. Місцеві чиновники також не стоять осторонь. Уже на час виходу тижневика Григорія  Офіцеренка відправлено на лікування до  ЦРЛ. І сподіваємось, що найближчим часом  його долю  вирішить суд, і він таки знайде прихисток.

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...