Не «випхали», але попросили

Не «випхали», але попросили

Не «випхали», але попросили

Поділитися новиною

Не «випхали», але попросилиІз новенькими значками «Депутат міської ради», що аж виблискували, з’явились 10 грудня на передостанню цьогорічну сесію міськради народні обранці. На розгляд було представлено аж 56 питань, тому засідання обіцяло бути дуууже довгим.

«Заміна» гравця і новина у раді

Розпочали сесію із чергової «заміни» гравця – Любов Різун від «Рідного міста» склала депутатські повноваження, замість неї по партійній черговості депутатом став Сергій Литвиновський (1981 р.н. приватний підприємець, м. Гадяч). Спостерігаємо своєрідний сімейний підряд.

Також представили новинку – 10 грудня у міськраді зареєстрували фракцію політичної партії «Відродження»: Михайло Лепський (керівник фракції), Олексій Клочан (заступник), Валерій Мотрич.

Скоро працюватиме міське фінансове управління

Новостворене  фінансове управління міської ради розпочне свою роботу 24 грудня. Тоді ж на бюджетній сесії сформують і бюджет на 2016 рік. Тому до сесії приймаються усі пропозиції, побажання та зауваження з приводу формування бюджету на наступний рік (скоріше шукайте свого депутата і викладайте свої потреби).

Щоб розпочати повноцінно роботу, відділу потрібно придбати комп’ютерну техніку. На це і виділили 50 тисяч гривень. На щастя, меблеві комплекти купувати не доведеться – їх подарував керівник відділення одного з банків.

Міський голова зауважив, що на посаді начальника управління він хотів би бачити Аллу Бабенко (нині начальник фінуправління РДА), але формування управлінь та відділів відбуватиметься на конкурсній основі (конкурс на заміщення посади начальника фінансового управління відбудеться 20 грудня).

Ремонтуватимуть міськраду і «Жовтень»

Заміна даху, вхідних дверей, ремонт цоколя і, можливо, косметичні ремонти деяких кабінетів проведуть найближчим часом у приміщенні міської ради. Загальна вартість робіт 314 тис. 382 грн. Із підрядником ще не визначились, бо питання буде розглядатися вже у наступному році. А ще міський голова мріє замінити меблі і поставити круглий стіл у сесійній залі. Але це усе на перспективу.

Виникає питання: чому відразу, як у бюджеті з’являються зайві кошти, очільники у першу чергу їх використовують на ремонт? Це у той час, коли у дитячих садках у батьків просять кошти на вікна, двері, лінолеум та постільну білизну. Може б, тоді і депутати скинулись на ремонт міської ради, якщо матусі за власний кошт ремонтують садочки?

Для ремонту другого поверху колишнього готелю «Жовтень» 43 тисячі євро виділив ЄС.

Проектно-кошторисна документація вже виготовлена. Загальна кошторисна вартість 1 млн 91 тис. 244 грн, у тому числі будівельно-монтажні роботи – 872 тис. 178 грн.

Кошти потрібно освоїти до березня 2016 року, тому роботи розпочнуться найближчим часом.

Школи – міськраді!

18 грудня, за прохання районної і за погодження міської рад, гімназія ім. Олени Пчілки, спеціалізована школа №2 ім. М. Драгоманова, спеціалізована школа №3, спеціалізована школа №4, вечірня (змінна) школа і Гадяцький районний історико-краєзнавчий музей перейдуть на баланс міської ради.

Тим часом Гадяцький районний терцентр соцобслуговування,  Гадяцький науково-методичний центр, БДЮТ, Гадяцький центр соцреабілітації дітей-інвалідів, ДЮСШ, дитяча музична школа, дитяча бібліотека, ІЦ «Регіон», РЛП «Гадяцький» і трудовий архів поки що лишатимуться на балансі районної ради. Але на їх утримання міська рада протягом перехідного періоду передаватиме субвенції.

Санаторій-профілакторій

Кажуть, у Полтавській області планують створити  реабілітаційний центр для військових АТО та їх родин. Питання тільки де саме. А варіантів не так багато: на базі Гадяцького протитуберкульозного санаторію або ж  Гребінківської лікарні залізничників.

Тому, щоб не втратити санаторій (адже у майбутньому стоїть питання його закриття і продажу приміщення), міський голова просить депутатів звернутись до Полтавської облради із проханням перепрофілювати заклад і на його базі із залученням коштів держбюджету створити центр реабілітації воїнів АТО.

Відразу посипались невдоволення від депутатів. Олена Будник запропонувала підтримати ініціативу голови, але за умови, що заклад буде «закритого типу». Її підтримали депутати Михайло Лепський і Олександр Ільяшенко. Вони вважають, що створення подібного закладу у місті сприятиме «підвищенню криміногенної ситуації», бо військові «психічно неврівноважені». Причому останній чітко наголосив, що «у Гадячі навіть СІЗО немає, щоб затримувати таких». Прикро, що військових, які, не жалкуючи свого здоров’я, сил і життя, захищали нас, вважають загрозою для оточуючих. 

Були й такі, хто скептично поставився до того, що реабілітаційний центр розмісять на місці, де довгий час лікували від туберкульозу. Тут свою думку висказав Анатолій Гузь. Він довгий час проживає поряд із закладом, його рідні навіть працювали там. Тому депутат впевнений, що загрози для здоров’я військових не існує, адже санаторій не приймав людей із відкритою формою туберкульозу.

Врешті депутатський корпус вирішив запросити для лабораторних досліджень спеціалістів, які і скажуть, чи придатна територія тубсанаторію для створення центру. Цей висновок і буде вирішальним. 

«Міський голова антигуманний по відношенню до волонтерського центру»

Так вирішили місцеві волонтери, коли міська рада попросила їх звільнити приміщення у колишньому готелі «Жовтень». Із часів створення Єдиного волонтерського центру вони розміщувались у кількох кімнатах на першому поверсі. Тепер тут планують розташувати міське фінансове управління, тому переїзд неминучий.

Щоб не лишати волонтерів без даху над головою, міськрада підшукала їм приміщення – кілька кімнат на базі місцевого СТК ТСОУ (колишній ДТСААФ). Тут і офісна кімната, і склад, і опалення, і освітлення, і охорона. А головне – безкоштовно!

Ця новина не порадувала волонтерів. Кажуть, приміщення аварійне, та й переїздити їм не дуже хочеться. Наполягають, щоб їх не виселяли або ж шукали інше житло. Самі ж чомусь цим питанням не переймались, хоча попередження про виселення отримали вже давно.

Дуже близько до серця прийняли волонтери переселення, але іншого виходу немає – уже 14 грудня у кімнатах повинні розпочати ремонт, а 24-го «вселити» працівників фінвідділу.

Сесію не закрили. Продовження 24 грудня.

Оксана Кириченко 

2 тис. грн виділено на придбання шахових годинників для шахового клубу «Дебют».

2,5 тис. грн  коштують 2 акти обстеження об’єктів, які торгують  ПММ. Щоб отримувати певну суму акцизного податку від торгівлі ПММ, міській раді потрібно звернутись до податкової, щоб та провела обстеження цих об’єктів.

По 1000 гривень матеріальної допомоги виділено Людмилі Нагорній, Любові Усенко, Валентині Таран, Валентині Солодун.

15 тис. грн виділили на проектно-кошторисну документацію, ремонт харчоблоків у ДНЗ №2 і «Веснянка» і на капремонт вул. 50 р. Жовтня (від Великого круга і до «Ощадкаси»).

19 тис. 400 грн коштує дитячий комплекс із гірки та гойдалки, який ще восени встановили на Підварку.

85 тис. грн виділено для виплати грошової допомоги учасникам АТО (17 родинам по 5 тисяч).

200 тисяч гривень  коштує тракторець DW-244АС китайського виробництва із відвалом, який придбає міська рада для прибирання пішохідних доріжок та тротуарів. У майбутньому планують купити ще й роторну косарку, щоб косити узбіччя, парк і кладовище. Техніка буде придбана до початку 2016 року.

508 тис. 600 грн передані міськраді від РДА та райради на виплату індексації до зарплати працівникам ДНЗ. Міський голова повідомив, що кошти вже виплачені.

2 млн 327 тис. 340 грн субвенції надійшло міськраді на погашення різниці у тарифах КПТГ «Гадячтеплоенерго».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...