На кожній автостанції свої закони

На кожній автостанції свої закони

На кожній автостанції свої закони

Поділитися новиною

На кожній автостанції свої закониБезкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування у сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних, внутрішньо– та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання – усе це можна об’єднати словосполученням «транспортні пільги», якими повинні користуватись військові АТО. Але чи діють вони?

Поспілкувавшись із учасниками АТО, ми дізнались, що, на щастя, у нашому районі практично відсутні проблеми із пільговим проїздом. Держава зобов’язує пільговика платити тільки за страховку. Але інколи, зізнаються АТОшники,  це може залежати від настрою касира. Також частенько водії маршруток відмовляються брати АТОшника, якщо у цьому ж автобусі вже їдуть 2 пільговики. Мотивують відсутністю місць, хоча у законі прописано, що кількість місць для військових АТО  в одному транспортному засобі не обмежена.

Нещодавно на Інтернет-сторінці одного із керівників області було розміщене пояснення із приводу пільгового проїзду. У тендерах на перевезення чітко прописана вимога перевозити  учасників АТО та їх родини згідно пільг. Але самі перевізники часто нехтуючи цими правилами, відмовляють військовим, свідомо порушуючи закон.

Переглядаючи новини із цього ж питання на Інтернет-ресурсі, ми дізнались що у кожній області по-різному ставляться до пільгового проїзду, а найчастіше – просто ігнорують АТОшників. Хотілося б, щоб чиновники звернули на це питання увагу. Військові захищають нас, а ми, у свою чергу, повинні захистити їх.

Оксана Кириченко

Ми поцікавились у соцмережах, чи діють пільги на переїзд для АТОшників,  і ось що дізнались:

Андрій Брезіцький: «Факт – не діють! Противно те, що автостанції видають квитки хлопцям, які були в АТО! А водії маршруток відмовляються їх везти! Це ганьба водію! А також контролерам на станціях, які мовчки перевірили білети а потім мовчки дивляться на це все! І це все підкріплено пасажирами в маршрутці, які зневажають ВОЇНІВ АТО!»

Зоя Суйская: «Можливо, якісь автостанції видають, але значить не всі. Бо цікавилась цим питанням. Відповіді були не на користь учасників АТО».

Євген Терновий: «Я учасник АТО і неодноразово їздив по УБД, то повинен вам сказати – не тільки водії злі на нас, касири теж. Як повертають УБД, то по ним видно, як вони зціплюють зуби, мабуть, якби не було віконечок і скла, то кидали б квиток і плювали в обличчя. І ще хотів би запитати, чому на різних автостанціях працюють по-різному? Тобто є такі, що беруть за страховку, інші якісь проценти, і є такі, що учасникам АТО дають квитки безкоштовно повністю. Ну, таких одиниці. То виходить, що закон в Україні один для всіх, а на автостанціях закони різні???» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...