«Чемпіони народжуються там, де є можливості»

Першим, кого ми запросили до редакції, став депутат міської ради кількох скликань Олег Боцула.

Першим, кого ми запросили до редакції, став депутат міської ради кількох скликань Олег Боцула.

Поділитися новиною

Першим, кого ми запросили до редакції, став депутат міської ради кількох скликань Олег Боцула.Спеціально до Дня місцевого самоврядування ми вирішили започаткувати нову рубрику – раз на місяць будемо запрошувати до редакції «на каву» одного з депутатів міської, сільської або ж районної рад, щоб  народний обранець міг донести до виборців свої думки та плани, прозвітувати про зроблене. 

Першим, кого ми запросили до редакції, став депутат міської ради кількох скликань Олег Боцула. Наш вибір не був випадковим – Олег Анатолійович є головою комісії міської ради з питань бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, підприємництва. Тож він і розповість нам про перспективи нашого міста, враховуючи рівень майбутнього фінансування.

Про спорт

Кілька років ми думаємо про зміни, революцію, війну. Але між тим забуваємо про сьогодення, а найголовніше – про майбутнє, наших дітей. Це дійсно глобальна проблема. Згадую своє дитинство: у кожному дворі була своя спортивна команда. Усе літо ми ганяли у футбол, а зиму – у хокей. Раніше у батьків була проблема загнати нас додому, а тепер інша проблема – відігнати дітей від комп’ютерів.

Зараз ми набудували магазинів, барів, вкладаємо туди гроші, а для дітей не робимо нічого.

Тепер, коли значно зріс бюджет міста, у нас з’явилась можливість щось змінити. Тому я хотів би направити частину коштів на розвиток спорту у місті. Моя головна, але, на жаль, поки не реалізована мета як депутата – збудувати спортивні майданчики у кожному дворі. Хотілося б відродити дворові команди. Це дорослим потрібні дороги, а діти потребують уваги і розвитку. Чемпіони народжуються там, де є можливості і умови для цього.

У нас чудовий парк у центрі міста. То чому ж не відродити парк як місце культурно-спортивного відпочинку по типу європейських країн? Саме тому я як голова бюджетної комісії хочу бути у центрі подій і знаю, як краще з користю використати кошти.

Про дороги, тротуари і освітлення

Недоробленої роботи лишилось багато. Дороги і тротуари – це першочергове. Плануємо відремонтувати об’їзну. Також постійно будуть виділятись кошти на ремонт тротуарів. Найближчим часом пішохідні артерії будуть повністю відремонтовані. А на поточній сесії ми будемо обговорювати питання купівлі трактора для прибирання цих самих тротуарів.

Освітлення у нас – теж проблема. Єдина організація, яка займається світлом, є монополістом у нашому районі, але не користується цим. Керівник просто не може організувати свою роботу належним чином. Найближчі підрядники, які б могли забезпечити нам якісне освітлення, знаходяться в Опішні, а це трохи невигідно економічно. Кошти на освітлення міста виділяються, але поки роботу робитиме «Промприлад», толкового освітлення нам не бачити ще років зо два.

Дуже модно переходити на LED-освітлення. Із цього приводу я скажу: на сьогодні недоцільно використовувати такі дороговартісні технології – економічний ефект ми отримаємо років через 5. Нині, у зв’язку із курсом долара, нам вигідніше встановити десяток звичайних «економок», ніж одну, але «модну». Звісно, сучасні технології впроваджувати потрібно, але, як-то кажуть, поки «не на часі».

Про  будівництво та соціальне житло

Це питання ми обговорюємо вже кілька засідань міськради поспіль, і, як виявилось, такої проблеми просто немає. Це тому, що у нашому районі існує величезний вторинний ринок житла, який, до того ж, набагато дешевший, ніж новобудова. Кілька років тому планувалось будівництво у районі 4-ї школи. Але так і не розпочалось по причині відсутності попиту на житло…

«Соціальне житло» – це просто «розводняк», за який усе одно доведеться платити з бюджету, при чому набагато дорожче, ніж за житло на вторинному ринку.

Вимушений констатувати, що є проблема із безкоштовним житлом. Довгий час ми вирішуємо питання із місцевим банно-пральним комбінатом. Напівпусте приміщення утримувати дорого. Виникла ідея переобладнати його під квартири тим, хто справді цього потребує. А це  молоді спеціалісти – лікарі, учителі, воїни АТО, тобто люди, які приносять користь нашому краю, але лишаються без підтримки держави. Тільки житлом ми могли б «заманити» до нас хороших спеціалістів. У іншому разі у людини немає мотивації.

Централізоване чи індивідуальне

«Я був одним із противників установки теплових лічильників на будинки. Але це відбулось у примусовому порядку і безсистемно. Ми повинні розуміти, що лічильник абсолютно не дає економії. Тому цю можливість зекономити ми і повинні надати самим людям. Я вважаю, що доцільніше було б перейти на індивідуальне опалення. До цього питання потрібно підходити виважено і планово. Усі давно розуміють, що індивідуальне опалення – це значна економія. Але у той же час ми повинні розуміти, що це досить складний процес, який потребує ретельного вивчення. Наприклад, у Лохвицькому районі вже повністю переведені на індивідуальне опалення навіть ДНЗ та школи. 

Про вибір і вибори

Колись був такий лозунг у Польщі «Забери у бабусі паспорт і не пусти її на вибори». Так от, і в Україні потрібно було зробити щось подібне – заборонити голосувати людям, старшим 40 років. Тому якщо ми хочемо змінити країну, треба, щоб до влади прийшли молоді та енергійні люди, які мислять сучасними критеріями, здатні приймати не завжди популярні рішення і брати на себе відповідальність. Зараз це практично неможливо, бо  «бабуся за них не проголосує».

Наостанок ми почули від Олега Анатолійовича принцип, за яким він працює сам і закликає інших його наслідувати: «Отвергаешь – предлагай!» Депутат закликає до співпраці громадськість, але не лише методами критики, а ще й шляхом дієвих пропозицій, які можна реально втілити у життя. Тож побажаємо нашому гостю, а разом і всьому новообраному депутатському корпусу міської ради плідної праці на благо усієї гадяцької громади.  

«Базар Медіа в Україні»

«Депутатам потрібно знати «людські біди» і постійно нагадувати про це керманичам міста. Тоді і робота робитиметься. Ми звикли, що постійно хтось комусь щось винен, а це не так. Громада повинна сама вимагати вирішення своїх проблем. Тоді і рішення прийматимуться».

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...