Гроші в «трубу»?

Гроші в «трубу»?

Гроші в «трубу»?

Поділитися новиною

Гроші в «трубу»?До нашої редакції звернулася гадячанка Олександра Чернишова, мешканка Заяру. Жінка повідомила, що вже 45 років мешкає у цьому районі, і за весь час жодного разу димохід її помешкання ніхто не чистив. Проте плата за цю послугу справно береться щороку. Цьогоріч вона ще й зросла з 15 до 20 гривень. Сума, що сплачується одноразово, можливо, і не надто велика, але ж жінці цікаво, куди йдуть ці кошти.

Та на це запитання в організації, що має проводити таку чистку, Чернишовій відповіли: «Ми не знаємо». Жінка обурюється: «Ну, так а хто ж повинен знать?» Питання риторичне.

Між тим, усім відомо, що приватний сектор у нашому місті займає досить великий відсоток території, мабуть, більше половини. Тож і димоходів, які працівники ЖКГ мають чистити, принаймні, не один десяток. Отож і сума має набігати чимала. Сума, на яку роботи, як ми робимо висновок, проводяться, як мінімум, не в повному обсязі.

Звісно, житлово-комунальне господарство не зобов’язане надавати фінансові звіти на першу вимогу будь-кого, але ж і дати бодай якісь пояснення громадянці все ж можна було б. Адже вона має повне право знати, на які потреби йдуть кошти, що вона сплачує.

Та й чому ці гроші взагалі стягуються, якщо реально працівники чистити димоходи «нікуди ніколи не ходять»? І чому така ситуація допускається? Сподіваємося, що найближчим часом працівники ЖКГ почнуть діяти прозоріше, і їхні дії будуть зрозумілішими для клієнтів.

«Базар Медіа в Україні» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...