Де не осядуть – скрізь їх женуть. Частина 3

Де не осядуть – скрізь їх женуть. Частина 3

Де не осядуть – скрізь їх женуть. Частина 3

Поділитися новиною

Де не осядуть – скрізь їх женуть. Частина 3САГА ПРО ГАЛУШОК

Чергове засідання суду по справі виселення перших переселенців із будинку у Пирятинщині, яке відбулося 12 листопада.

Нагадаємо, родина Галушок – переселенці із Криму. Рік тому вони переїхали у Пирятинщину. Про купівлю будинку було домовлено заздалегідь. Але тепер власники (родина Тарапат) передумали продати будинок і вимагають негайного виселення родини. Повертати завдаток за будинок господарі, схоже, не збираються.

Цього разу на засіданні було людно – уперше з’явились і позивачі, брати Тарапати. Укотре на засідання не з’явився третій позивач –  Раїса Тарапата. Віталій Тарапата пояснив неявку, мовляв, вона дуже стара і часто хворіє.  

Нарешті позивачі самостійно змогли озвучити свої вимоги. Позиція позивачів – братів Тарапат:

«Хочемо, щоб Галушки виселились і відшкодували збитки! Купувати дім вони відмовляються, тобто порушили умови домовленості. Тепер будинок не у належному стані – розвалений паркан і сарай, дворище занедбане. Тисячу доларів ми отримали як завдаток за будинок і повертати їх не збираємось – вважаємо ці гроші платою за користування будинком. Частково згодні з тим, що нанесли родині Галушок моральні збитки і готові їх відшкодувати.

Вважаємо, що зі своєї сторони ми виконали усі домовленості. На сьогодні продавати будинок вже не бажаємо».

Такою була думка позивачів. А от захисник Віталія Тарапати наполягав на тому, що його підзахисного обманули, мовляв, документи на будинок були вже готові, а Галушки не виконали своєї обіцянки і не віддали решту грошей.

Сергій та Людмила Галушки доводили свою правоту, казали, що планували купити цей будинок, але не віддавали гроші лише тому, щоб не бути ошуканими. Правильно оформлених документів їм так ніхто і не показав. Тепер, після довгих місяців судової тяганини, люди вже не хочуть купувати цей будинок (хоч і витратились на його ремонт та й звикли врешті-решт до нього). Єдине, що вони просять – це повернення 1000 доларів завдатку, указаних у розписці.

Наприкінці засідання позивачами була надана дивна довідка, видана ПАТ «Гадячгаз» на ім’я покійного батька Тарапату, власника будинку, за який і йде увесь спір. Згідно неї, на будинку є борг за користування послугами підприємства. Але суддя повернула її (адже людини більше двох років немає на світі) і порадила звернутись за новою.   

А захисник Галушок представив суду клопотання зі зміни (зменшення) позовних вимог. Родина Галушок просить стягнути на їх користь 1000 доларів (22 тисячі 761 гривню у перерахунку), 1500 гривень моральних збитків з кожного позивача і судові витрати покласти на позивачів по первісному позову (тобто  на братів Тарапат).

Зрозуміло, кожна сторона доводить свою правоту. Наступне засідання суду призначили на 14 грудня. Сподіваємось, що вже наступного разу справедливий суд  таки визначить, хто правий.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...