Чи буває дим без вогню?

Чи буває дим без вогню?

Чи буває дим без вогню?

Поділитися новиною

Чи буває дим без вогню?До нашої редакції, за дорученням мешканців будинків №13 та № 19, що по вулиці Гетьманській, зателефонувала мешканка одного з цих будинків та повідомила, що на вихідних двоє сторожів гімназії ім. Олени Пчілки, проводять спалювання листя та сміття. Густий дим від вогнища створює незручності мешканцям вищезгаданих будинків: вони не можуть гуляти з дітьми у дворі, вивісити прання, тощо.

Мешканка будинку повідомила, що вона та сусіди, начебто, зверталися до заступника міського голови М.Харлана, аби вирішити цю ситуацію, але той, за її словами, повідомив, що «скрутне фінансове становище не дозволяє забезпечити вивезення листя».

Звісно, ми звернулися до директора гімназії Т.Смірнової, аби вона прокоментувала дії своїх підлеглих. Тетяна Юріївна відповіла, що не заперечує можливості спалення  невеликої кількості сміття, однак заперечила факт систематичного спалювання великої кількості опалого листя на території закладу.

Зв’язалися ми і з заступником міського голови М.Харланом, щоб отримати його особистий коментар. Михайло Михайлович повідомив, що цей факт, якщо він дійсно мав місце, є прямим порушенням правил благоустрою міста. Адже згідно з цим документом, будь-яке спалювання листя чи сміття є забороненим. Його необхідно вивозити. Але він не пам’ятає, щоб хтось звертався до нього зі скаргами чи заявами щодо систематичного спалення сміття чи листя на території гімназії.

Об’єктив нашого фотоапарату, напередодні минулих вихідних, зафіксував чималу купу опалого листя, дбайливо згорнутого біля майданчика. Саме там, де, за словами жінки, що зателефонувала до редакції, і проводиться спалення.

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...