Вуличні проблеми гадячан – робота для депутата

Захищаючи інтереси громади

Захищаючи інтереси громади

Поділитися новиною

Вуличні проблеми гадячан – робота для депутатаРівно через 10 днів гадячани постануть перед вибором: кому із кандидатів у депутати міської ради довірити свій голос. Обранці, а їх відтепер буде 26, представлятимуть інтереси того чи іншого мікрорайону. Зазвичай, містяни недооцінюють роботу депутатів, хоча насправді саме ці люди повинні вирішувати вуличні проблеми.

Зі своїми турботами звернулися  жителі вулиці Вокзальної та прилеглих провулків до нині чинного депутата міської ради Олександра Товстого, який на найближчих виборах балотується по їхньому округу.

Говорили гадячани про те, що нове покриття таки порадувало – тепер люди не страждають від бруду і пилу.

– … Але ж машини ганяють, як навіжені. Може б, лежачі поліцейські треба, – бідкалися люди.

Дехто нарікав, що «робота робиться» тільки в період виборів.

– Згадайте, чи хоч перед якимось виборами був виконаний такий об’єм робіт по місту? Ні. Тож, вони тут ні до чого. Завдяки децентралізації та перерозподілу податків, надходження до міського бюджету збільшилися.  Відтак кошти від продажу підакцизних товарів (спиртного, тютюну, палива) тепер надходять до місцевих бюджетів, а не до держказни. За рахунок цього благоустрій міста і покращується, – пояснив депутат міської ради.

Гадячани цікавилися, чи не планують переносити об’їзну дорогу за межі міста. Люди побоюються, що від інтенсивного руху ваговиків руйнуватимуться їхні будинки, адже досі відчувається тремтіння вікон.

На це питання відповів перший заступник міського голови Володимир Нестеренко.

– Є думка пустити транспорт за містом. Не за один рік, звичайно, але це реально. Тим більше, відколи ми стали містом обласного значення – можна сподіватися на краще фінансування.

Цікавило жителів мікрорайону і питання вивезення сміття. Оскільки будинки не обслуговуються комун підприємством, то і контейнери у приватних секторах не передбачені. Але вихід є.

Депутат і представник міської ради пояснили, що, за бажанням, жителі можуть заключити договори з «Комунсервісом» і сміттєвоз у визначений час буде забирати сміття. Так співпрацюють із підприємством уже не один приватний сектор міста.

Жителі вулиць висловили надію, що всі ці питання вирішаться тільки-но запрацює новий склад депутатського корпусу міської ради.

Олександр Товстий зробив об’їзд усіх вулиць округу по якому балотується в депутати міської ради. Зокрема, окреслив проблеми Підварчанського району, деякі вулиці якого входять до округу. Відмітив, що варто звернути увагу на поліпшення інфраструктури мікрорайону (регулювання руху міського автобуса), забрудненість ярків, відновлення тротуарів, освітлення тощо. 

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...