Хто мутить воду?

Хто мутить воду?

Хто мутить воду?

Поділитися новиною

Хто мутить воду?У номері  тижневика «Базар Медіа» в Україні від 17 вересня був надрукований лист жителів с.Великі Будища, в якому йшлося про те, що 11 серпня громада села зафіксувала спробу трьох невідомих осіб випустити воду зі ставка, розташованого на території сільської ради.

Великобудищани занепокоєні, адже водосховище є підґрунтям їхніх колодязів.

До того ж, селяни хвилюються, що у випадку пожежі на такому серйозному об’єкті, як УСП «Тимофіївка», відсутність у пожежній водоймі води може спричинити велике лихо.

Та начальник УСП «Тимофіївка» Зеновій Шморгун повідомив нам, що ніяких пожежних водойм на території Великобудищанської сільської ради і взагалі за межами власної території підприємство не має. А отже інформація, подана в листі у частині належності водоймища газовидобувному підприємству, не відповідає дійсності.

Але факт спроби зливу води з одного зі ставків таки мав місце. Тож за детальною інформацією ми звернулися до Гадяцького РВ УМВС. У офіційній відповіді зазначено, що дійсно до районного відділу міліції надійшло повідомлення від жителя с. Великі Будища про те, що невідомі особи спускають воду зі ставка.  Дане повідомлення було зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події встановлено, що орендарем даного водоймища є житель м. Харкова, на підставі договору оренди, який виданий в 2012 році Гадяцькою РДА. У ході перевірки правоохоронцями встановлено, що спуск води дійсно намагався здійснити орендар, але під впливом громади села та правоохоронців  змушений був відмовитися від даного наміру. Матеріали по цьому зверненню були списані до справи в зв’язку з відсутністю ознак кримінального та адміністративного правопорушення.

Місяць по тому, а саме 11 вересня, до Гадяцького РВ УМВС надійшли відомості про те, що невідомі особи знову здійснюють спуск води з водоймища в с. Великі Будища. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події встановлено, що відбувається неконтрольований злив води. Орендар та працівники охорони водойми пояснили, що шлюз відкрито невідомими особами. За таких обставин залучено спеціалістів з екології для вирішення питання про недопущення порушень екологічного законодавства.  На день, коли нам було надано офіційну відповідь, перевірка по цьому факту ще триває, оскільки з наявних матеріалів без висновків спеціалістів інших компетентних установ неможливо зробити висновок про наявність або відсутність ознак кримінального чи адміністративного правопорушення. У той же час виникає питання щодо недотримання орендарем умов експлуатації об’єкта оренди і права подальшого дострокового розірвання договірних умов на цій підставі, але зазначене до компетенції ОВС не відноситься.

Будемо сподіватися, що орендар надалі пильніше слідкуватиме за технічним станом обладнання водойми та недопущенням до нього третіх осіб. А також не вдаватиметься до дій, що йтимуть на шкоду великобудищанській громаді.

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...