Район у вогні

Район у вогні

Район у вогні

Поділитися новиною

Район у вогніГадяцький районний сектор ГУДСНС України у Полтавській області вкрай стурбований обстановкою з пожежами, що склалася на даний момент у районі.

За період 2015 року на території Гадяцького району виникло 54 пожежі, проти 37 за аналогічний період 2014 року, вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 868192 грн, проти 698700 грн у 2014 році. На місці виникнення пожеж виявлено 5 загиблих.

Основними причинами виникнення пожеж на території Гадяцького району у 2015 році є: необережне поводження з вогнем (46,2%), коротке замкнення електромережі (22,2%), порушення правил монтажу та несправність пічного опалення (9,3%), підпал (11,1%) інші (11,2%) від загальної кількості пожеж.

Лише за минулий тиждень у Гадяцькому районі виникло 6 пожеж.

1.09.2015 року, о 00 годин 20 хвилин, черговому диспетчеру ДПРЧ-6 ДПРЗ-1 ГУ ДСНС України в Полтавській області від громадянина Г. надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла 1.09.2015 року, близько 00 години 05 хвилин (час орієнтовний), у сіннику із сіном, розташованому в с. Тимофіївка. 

Виїздом на місце події встановлено, що місцем виникнення пожежі є сінник із сіном, розмірами в плані 7х4 м. Унаслідок загорання пожежею знищено 4 тонни сіна, 0,5 тонни соломи та покрівлю сінника на площі 28 кв.м.

1.09.2015 року, о 4 год. 10 хв., на території зернотоку СТОВ ім. Духова в с. Вельбівка відбулося загоряння непрацюючої зерноочисної машини ЗАВ. Унаслідок пожежі вогнем знищено підлогу агрегату.

1.09.2015 року, о 5 год. 00 хв., у господарстві громадянки П., розташованому в  м. Гадяч, по вул. Набережна Грунь, відбулося загоряння господарської будівлі. Унаслідок пожежі вогнем знищено господарську будівлю та домашнє майно, що знаходилося всередині.

1.09.2015 року, о 22 год. 05 хв., у господарстві громадянки Д., розташованому в с. Краснознаменка, відбулося загоряння сінника із сіном. Унаслідок пожежі вогнем знищено 2 тонни сіна та сінник.

Окремої уваги заслуговують пожежі в природних екосистемах! Так, згідно проведеного аналізу на території району з початку 2015 року в природних екосистемах виникло 6 пожеж. Основними причинами виникнення таких пожеж є необережне поводження громадян із вогнем, як правило, унаслідок неконтрольованого випалювання сухої трави, листя, спалювання пожнивних решток, сміття тощо.

Аби вплинути на свідомість громадян, попередити їх про суворе дотримання правил пожежної безпеки та роз’яснити правила пожежної безпеки у житловому секторі та під час відпочинку в природних екосистемах (лісах, степах, поблизу водойм), Гадяцький  РС ГУДСНС України в Полтавській області звертається до жителів та гостей району з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та при відпочинку на природі.

Пам’ятайте: суворе дотримання правил пожежної безпеки збереже ваше житло від пожеж.Також попереджаємо про небезпеку під час відпочинку біля води. Купатися та заходити у воду в нетверезому стані категорично заборонено! 

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером101. 

Василь Губський, начальник Гадяцького РC ГУДСНС України в Полтавській області, підполковник служби цивільного захисту 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...