«Кожного місяця ділимо перевиконання, тоді й робота робиться!»

«Кожного місяця ділимо перевиконання, тоді й робота робиться!»

«Кожного місяця ділимо перевиконання, тоді й робота робиться!»

Поділитися новиною

«Кожного місяця ділимо перевиконання, тоді й робота робиться!»На першу осінню сесію міської ради прибуло 29 депутатів. Зі слів міського голови, це рекордна явка народних обранців за останні півроку.

Працювати вирішили «конкретно, оперативно і одностайно», тому й засідання провели всього за одну годину.

 

996 тисяч 353 гривні (109%) становить перевиконання міського бюджету з серпня по вересень поточного року. «Кожного місяця ділимо перевиконання, тоді й робота робиться!» – похвалилась міський голова.

За рахунок чого перевиконання:  662 тис. 500 грн складає акцизний податок, 172 тис. грн – єдиний податок з фізичних та юридичних осіб, 100 тис. грн – плата за землю, решта – за надання інших послуг.

Відтепер, як повідомив фінвідділ Гадяцької РДА, міській раді надано право використовувати суму перевиконання суто на потреби міста.

Куди будемо розподіляти:

Левова частка перевиконання, а саме 605 тисяч гривень, направлена на збільшення асигнування ремонту доріг комунальної власності:

Вул. Академіка Павлова – 45 тис. грн, вул. Будька – 30 тис. грн (від сирзаводу до перехрестя Тельмана), вул. Вокзальна – 82 тис. 150 грн, вул. Дзержинського – 17 тис. 850 грн, вул. Спортивна – 40 тис. грн, вул. Жовтнева – 100 тис. грн, вул. Замкова – 50 тис. грн, вул. Кіндратенка – 30 тис. грн, вул. 50 р. Жовтня (нова гора) – 100 тис. грн, вул. 10-річчя Конституції – 100 тис. грн, вул. Швидкого – 40 тис. грн.

На ремонт тротуарів – 145 тис. грн:

Вул. Лохвицька (навпроти ЦРЛ) – 70 тис. грн, вул. Першотравнева (від «Віанору» до дитячого будинку) – 25 тис. грн, вул. 50 р. Жовтня (від пам’ятника Шевченку до буд. №27) – 50 тис. грн.

Поточний ремонт внутрішньо-будинкових доріг – 120 тис. грн:

Вул. 50 р. Жовтня, 56 –  50 тис. грн, вул. Шевченка, 36 – 50 тис. грн, вул. Шевченка, 34 – 20 тис. грн.

50 тисяч гривень лишили на благоустрій міста.

30 тис. грн виділили на допомогу учасникам АТО. Це одноразова допомога у сумі 5 тисяч гривень. За матеріалами справ, що надійшли до міськради з управління праці та соціального захисту, допомоги потребують 6 чоловік: Любов Бакуменко, Володимир Волошко, Руслан Скребець, Любов Козловська, Валентина Колеснікова, Валентина Чивильова.

1000 – до Дня міста

Раніше, згідно прийнятого положення, почесним громадянам оплачувались комунальні послуги. Із часом затвердили нове рішення, згідно якого раз у рік до Дня міста виділяється по тисячі гривень. Цього річ грошовий презент отримають: Катерина Касьяненко,  Василь Огризько, Микола Брикін, Олексій Клочан, Ольга Безух (посмертно, отримають діти).

«Генеральний план міста»

Певний час не згадували про земельні ділянки біля школи №4, які у майбутньому повинні виділити під будівництво житлових будинків. Біленченківська сільська рада передала їх у комунальну власність Гадяцькій міській раді. Міськрада, у свою чергу, оформила її у Держземреєстрі. Але ж тут діло зупинилось. Для с/г потреб земля може використовуватись, а для будівництва – ні. Накладена заборона на зміну цільового призначення,  допоки не буде зроблене зонування міста і детальний план забудови. Іншого виходу, зі слів головного архітектора області, немає.

Тому постала необхідність затвердити міську бюджетну програму «Генеральний план міста Гадяч». Зі слів міського голови, цей план буде безстроковий, але дуже недешевий.

Першим етапом програми є топографічна зйомка – коштує приблизно 200 тисяч гривень. А вже загальна сума комплексу робіт складає 750 тис. грн.

Оскільки усю суму відразу виділити практично нереально, вирішили виділити 70 тисяч авансу із бюджету розвитку міста.

Допомога незахищеним верствам населення

Програма соціального захисту населення була розроблена ще на початку року. Кошти, що виділялись, були дуже різними – від 200 до 2000 гривень. У зв’язку з тим, що бюджет програми опустів, вирішили поповнити його 10-ма тисячами.

До слова, минулого тижня до міської ради за допомогою звернувся гадячанин Сергій Головко (унаслідок пожежі багатодітна родина залишилась на вулиці). У рамках цієї програми йому виділили грошову допомогу у розмірі 2000 грн. А депутати, більшість яких займається підприємництвом, у свою чергу пообіцяли надати допомогу ще й самостійно.

«Переоцінюємо» колишній «Жовтень»

Закінчився термін дії грошової оцінки на перший поверх колишнього готелю. Оцінку, можливо, і не поновлювали б, але, як повідомила міський голова, з’явився потенційний покупець на приміщення. Тепер «переоцінили» у 808 тисяч 64 гривні. Але і це зависока вартість для нього, і ймовірно, її прийдеться знижувати ще не раз. 

«Б/у не пропонувати»

Гадячанка Валентина Солодун вкотре звернулась до міської ради з проханням  відремонтувати їй квартиру.

Нагадаємо, що на одній із попередніх сесій родина вже просила ремонт санвузла. Тоді міськрада встановила нову ванну та унітаз.

Тепер же жінка, керуючись тим, що квартира не приватизована і належить міській раді, просить встановити їй газове обладнання при умові «б/у не пропонувати».

Складнощів додає і газове господарство: враховуючи той факт, що жінка виховує двох дітей-інвалідів дитинства, плита повинна бути оснащена газовим сигналізатором і електропідпалювачем.

На наступній сесії це питання буде розглядатись детальніше, коли будуть відомі ціни на прилади.

Тротуарів на «горі» не буде!

Депутати поцікавились, коли нарешті будуть відчищені тротуари біля спусків на мікрорайон Підварок. На що отримали неоднозначну відповідь – гілки обрізали, а тротуари відновити нереально. Мовляв, гора посунулась на тротуар, і тепер треба робити підпорну стінку… Мабуть, такий труд не під силу комунальникам. 

Що робити з «безхозним» кооперативом?

Із депутатським зверненням щодо визнання водогону по пров. Дачному безгосподарським звернувся Олександр Товстий.

Нагадаємо, жителі провулку зіткнулись із проблемою: колись водопровід укладали кооперативом, а тепер не можуть знайти господаря. Тепер же просять визнати його нічийним, щоб віддати на баланс ВУЖКГ. 

Міська рада ж гне свою сторону, стверджує, що така процедура неможлива. Змушує робити проект самостійно, або ж шукати власника. Хоча є безліч прикладів подібного вирішення проблеми. Міські ради, керуючись наступними законами, без жодних проблем визнають майно безгосподарським і приймають його на баланс. Чому наші впираються – не зрозуміло.

Можливо, ознайомившись із наступним, проблема все таки вирішиться.

«З метою врегулювання відносин щодо виявлення безхазяйного майна, його обліку, зберігання та прийняття до комунальної власності міської ради, відповідно до ст.ст. 335, 336 Цивільного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень», керуючись ч.1. ст.59, ч.1. ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Згідно цього міська рада повинна лише затвердити Порядок виявлення безхазяйного майна, його обліку, зберігання та прийняття до комунальної власності. А виконком міської ради – забезпечити оприлюднення цього рішення в засобах масової інформації з метою інформування фізичних та юридичних осіб».

Оксана Кириченко

46 тисяч гривень виділено для придбання електрокардіографа для Гадяцького ЦПМСД. Спочатку Центр запросив не підйомну для міського бюджету суму  – аж 295 тисяч.  Але, обговоривши, вирішили виділити кошти на кардіограф.

Допомогу отримало і офтальмологічне відділення ЦРЛ. Офтальмоскоп, вартістю 12 тисяч гривень, буде придбано за рахунок субвенції міської ради.

Не лишили без уваги і гадяцьких рятувальників – для придбання комплекту  гідравлічного аварійно-рятувального інструменту для Гадяцького районного сектору  ГУ ДСНС  міська рада виділила 100 тисяч 300 грн.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...