Як у Хитцях солом’яного бичка продавали

Як у Хитцях солом’яного бичка продавали

Як у Хитцях солом’яного бичка продавали

Поділитися новиною

Як у Хитцях солом’яного бичка продавалиНеабиякою оригінальністю відзначилося свято села у Хитцях. Крім звичних танців і пісень, а також відзначення односельців, було чим здивувати не лише хитцівчан, а й гостей. Так, цікавинками свята стали:
Соломяний бичок
Самі селяни назвали його символом свята. Виготовив бичка місцевий народний умілець Віктор Фесенко.

–  Солом’яний бичок став візитною карткою свята. Чому так? Бо основне місце роботи для селян – молочнотоварна ферма СПОП «Нива». Ось так символічно… – розповідають хитцівчани.

«Нічний директор» сільськогосподарського підприємства Ольга Лях «пасла» бичка на святі – танцювала і загадувала загадки. Саме її визнали кращим працівником МТФ.

Наприкінці свята за бичка навіть почалися торги – символ Хитцівського дня придбали підприємці, які приїхали на свято.

Лист учителю в АТО

На святі села школярі та небайдужі жителі писали листа вчителю трудового навчання Павлу Миколайовичу Ляшенку, який нині захищає кордони нашої держави. Згадували й інших воїнів-односельців, які знаходяться на Сході. До речі, усім родинам захисників вручили грошові винагороди.

Номінація «Спонсорська допомога»

Саме таку здобув на святі Володимир Нікітенко, який профінансував Хитцівський день села. За благочинність йому вручили грамоту. Відзнаки отримали й настоятель Свято-Михайлівської церкви Олег Пограничний (за внесок у відбудову Троїцької церкви), а також директор сільської школи Лідія Шахно (за те, що школа не втрачає марку). 

На фото: учасники художньої самодіяльності.

Олена Савченко

Фото Миколи Величка 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...