Храмове свято у Лютеньці

Храмове свято у Лютеньці

Храмове свято у Лютеньці

Поділитися новиною

Храмове свято у Лютеньці Добігає літо. Саме в цей чарівний час ми святкуємо велике свято – Успіння Пресвятої Богородиці. Очікували цього дня і вірні Храму Успіння Пресвятої Богородиці у селі Лютенька. Дзвін розносився далеко за межі села. У цей день розділити радість храмового свята прибули протоієрей Іоанн Кавчак із міста Ромни, протоієрей Стефан Кавчак із міста Гадяч, протоієрей Богдан із Стасів та протоієрей Олег із села Петрівка-Роменська.

Багато лютенчанвзяли  участь у молитовному святкуванні. Після завершення літургії протоієрей Василій Лило, настоятель церкви Успіння Пресвятої Богородиці, щиро привітав із храмовим святом усіх присутніх.

Після урочистої служби святкування перенеслось на подвір’я, де були накриті столи з нагоди свята.  Головна страва – борщ із галушками. За переказами понад 300 років тому, коли зводили першу кам’яну Успенську церкву,  гадяцький полковник Борохович годував будівельників галушками (будувати храм сходилися майже всі жителі навколишніх містечок нині Гадяцького, Зіньківського та Миргородського районів). Відтоді щороку 28 серпня, на храмове свято, цією стравою пригощають і селян.

Незабутні враження та почуття умиротворення залишаться надовго у серці кожного, хто у цей день підносив спільну молитву за дітей, батьків, за мир і злагоду в нашій державі, за наших воїнів, полонених та поранених, за народ та Україну.  

Церковна громада села Лютенька Гадяцького району продовжує збирати  кошти на побудову нового храму на місці зруйнованої  комуністами церкви.

 Р/р  № 26009060173744, релігійна громада Успенського молитовного будинку УПЦ с. Лютенька, МФО 331401, код ЕГРПОУ банку 35293820 у Гадяцькому відділенні «ПриватБанк». 

С. Маслов,  житель Лютеньки

Фото Дмитра Бездудного 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...