У лютенських лісах хазяйнуватиме «ПАН-МИСЛИВЕЦЬ»

сесія райради

сесія райради

Поділитися новиною

сесія райрадиОстання сесія районної ради, яка відбулася 7 серпня, була супершвидкою. А все  через те, що усі питання, які б мали розглядатись на засіданні, попередньо були обговорені профільними комісіями. І можливо, більшість присутніх таке експрес-засідання у півтори години більш ніж задовольнило, а от читач преси і платник податків залишився «голодним» в інформаційному плані.

Тому ми, працівники редакції, від обличчя громадськості просимо надалі обговорювати питання порядку денного так, як це робиться на сесіях міської ради, або ж запрошувати журналістів на засідання, на яких обговорюють питання сесії.

А до вашої уваги пропонуємо кілька питань, які обговорювались.

Депутатами районної ради затверджено звіт про виконання районного бюджету за перше півріччя  2015 року:

  • по доходах загального фонду – у сумі 116049,6 тис. грн; спеціального – 4113,3 тис. грн;
  • по видатках загального фонду – у сумі 114488,2 тис. грн; спеціального – 3326,3 тис. грн.

Як і кожного року, було затверджено рішення про організацію оплачуваних громадських робіт для учнівської та студентської молоді у 2015 році. Роботи проходитимуть на базі міського комунального підприємства «Комунсервіс», до участі буде залучено 22 особи віком від 14 до 18 років.

Цьогоріч виникла можливість співфінансування багатьох місцевих програм і проектів із держбюджету. Тому депутати заздалегідь запланували можливе співфінансування кількох інвестиційних програм, а саме:

  • будівництво модульної теплогенераторної на твердому паливі в Сарській ЗОШ у розмірі 16% – 159 тис. 390 гривень;
  • будівництво модульної теплогенераторної на твердому паливі в Лютенській ЗОШ у розмірі 16% – 159 тис. 390 гривень;
  • будівництво модульної теплогенераторної на твердому паливі в Петрівсько-Роменській ЗОШ у розмірі 16% – 160 тис. грн;
  • будівництво модульної теплогенераторної на твердому паливі в Книшівській ЗОШ у розмірі 11% – 75 тис. 906 грн;
  • придбання апарату штучної вентиляції легень для новонароджених і дітей  для Гадяцької ЦРЛ у розмірі 10% – 80 тис. грн;
  • придбання фіброгастроскопу з освітлювачем для Гадяцької ЦРЛ у розмірі 10% – 55 тис. грн.

Лише одне питання змусило депутатський корпус попрацювати – про надання  у користування мисливських угідь, розташованих на території Лютеньської сільської ради, громадській організації «Товариство мисливців «ПАН-МИСЛИВЕЦЬ». Дане товариство просить собі у користування 5 тис. 876 га мисливських угідь терміном на 15 років. Як засвідчив доповідач, організація близько півроку збирала потрібні погодження відповідних служб, проводила громадські слухання на території сільської ради, де розташовані угіддя.

Засумнівались у погодженні дозволу лише кілька депутатів. Та їх швидко заспокоїла решта присутніх. Також у підтримку товариства виступив Микола Скляренко (міжрайонний мисливствознавець).  Він пояснив, що нині ДП «Гадяцьке лісове господарство» не має змоги утримувати у належному стані саме ці угіддя і, відповідно, відмовляється від них. Тому доцільніше погодити користування угіддями, адже це збереже і примножить тваринний світ, а селяни зможуть розраховувати на соціальну угоду.

Враховуючи погодження землекористувачів цих мисливських угідь, «за» погодження проголосували 32 із 36 присутніх депутатів районної ради. 

У різному повернулись до питання стану районних доріг. Депутатський корпус вкрай невдоволений тим, що дороги у нашому районі ремонтують повільніше, ніж у інших районах області. Голова РДА пояснив це тим, що міжрайонні дороги знаходяться на балансі «Укравтодору», і відповідно ця структура повинна була б ремонтувати автошляхи. Процедуру значно спростило підписання Президентом указу про механізм фінансування доріг державного значення, згідно якого сільські ради зможуть ремонтувати дороги самостійно за рахунок перевиконання бюджету. Що зовсім непогано, якби тільки не обмежились пустими балачками…

Оксана Кириченко 

Фото Сергія Максиміва

2 коментарі до “У лютенських лісах хазяйнуватиме «ПАН-МИСЛИВЕЦЬ»

  1. безпредєл! 5 тисяч 876 гектарів лісу віддати якимось шахраям , що ховаються за абсолютно невідомою назвою для гадячан. То хто ховається за “Паном мисливцем” ? тільки провладні ….хлопці , що дорвались сьогодні до влади, можуть протовкувати таку оборудку, тільки провладні сьогодні можуть “зібрати сьогодні потрібні погодження” для фейкової “організації”. Це питання сьогодні виноситься на розслідування Генеральної прокуратури України!

  2. Пан Селюк В.І та його шістки Лісники вже давно вирубали та продали ліс. Так що Пан мисливець запізнився

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...