«…То Коломойський у них гроші вкрав, то ще хтось!..»

«…То Коломойський у них гроші вкрав, то ще хтось!..»

«…То Коломойський у них гроші вкрав, то ще хтось!..»

Поділитися новиною

«…То Коломойський у них гроші вкрав, то ще хтось!..»Хвиля протестів клієнтів банків, яка вже близько року розколихує Україну, не оминула і Гадяцький район. Розгублені вкладники місяцями простоюють під дверима фінансових установ з надією повернути чесно нажиті. Та, на жаль, щасливчиків, які таки добиваються повернення депозиту, дуже мало…

Гадячанин, який звернувся за допомогою до редакції тижневика, користується послугами банку «Фінанси та кредит» близько 10 років.

Жодних скарг чи претензій до обслуговування у чоловіка не виникало. Минулого року чоловік був вимушений зняти кошти із депозитного рахунку на лікування за кордоном. Після повернення у нього залишилась певна сума коштів, яку він вирішив знову покласти на депозит. Сумнівів з приводу вибору банку навіть не виникло.

– Саме тоді я чекав запрошення від однієї з українських клінік, тому гроші-депозит вирішив оформити всього на 3 місяці – і ціліші будуть і ще й якась копієчка набіжить! – ділиться ситуацією розгублений вкладник.

– Я пішов у банк перед закінченням терміну вкладу. Але мені сказали, що я «перестрочив»,  і мої кошти перевели на інший рахунок та ще й без відсотків. Почали мені нерви «компасіровать», умовляли продовжити вклад ще на півроку. Я не погодився, бо якраз прийшов виклик із клініки.

Щойно працівники банку побачили, що чоловік стоїть на своєму, заявили, що можна зняти тільки відсотки від депозиту, а на основну суму потрібно писати заяву до керівництва установи.

Як тільки-но спливає 1,5 місяці, тобто установлений термін розгляду заяви, чоловік пише нове звернення – і так повторюється вже більше чотирьох місяців. 

 – Дають відписку, мовляв, ідіть у найближче відділення банку і на місці вирішуйте питання або ж звертайтесь у суд. А у банку мені тільки відмовляють: то Коломойський у них гроші вкрав, то ще хтось! А я-то тут при чому? – бідкається чоловік.

Писав вже листи і у відділення Нацбанку, але звідти відповіли, що «Фінанси і кредит» їм не підпорядковується. І довідку з лікарні приносив, як підтвердження, що кошти конче потрібні на лікування, але все безрезультатно.

– Набридли мені вже їхні насмішки. Зробив копії усіх документів і тепер піду з ними у прокуратуру, якщо не хочуть вирішувати справу мирно.

Чоловік дістає із папки і показує мені стос паперів.

«Ми уважно вивчили ваше питання. Пропонуємо звернутись для обслуговування у зручний для вас час до найближчого відділення банку», – таке формулювання містить офіційна відповідь на запит клієнта. Чому ж тоді проблема не вирішується вже кілька місяців? – виникає питання. Сподіваємось, рішення суду буде справедливим. А може, банк таки зглянеться і вирішить це питання так, як і обіцяє у відповідях на запити. 

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...