«Бідна» міліція дорого обходиться народу»

Віталій Ботвина

Віталій Ботвина

Поділитися новиною

Віталій Ботвина 5 липня відбулась прес-конференція у начальника Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області Віталія Ботвини, який поділився з представниками місцевих ЗМІ інформацією про наявні проблеми у міліції, цілі та перспективи на майбутнє.

Як заявив Віталій Олегович, після проведення міжвідомчої координаційної наради з прокуратурою та іншими органами влади на базі Гадяцького райвідділу міліцією планується провести профілактичні зустрічі в освітніх закладах, щоб донести позицію стосовно злочинів, скоєних неповнолітніми. Окрім цього, продовжиться проведення рейдів по перевірці розважальних закладів на предмет продажу спиртних напоїв неповнолітнім.

Віталій Ботвина наголосив на тому, що Гадяцький район знаходиться на останньому «парадоксальному» місці в рейтингу «Злочинність серед неповнолітніх». Чому «парадоксальному»? Це пов’язано з тим, що працівники органів внутрішніх справ, з його слів, почали краще виконувати свої обов’язки, а саме: фіксувати подібні випадки в протоколах і не залежати від бажання «бути на першому місці» серед інших районів.

«Треба виявляти правопорушення. От, наприклад, прибрали одну групу автокрадіїв. І ситуація в місті стабілізувалась», – коментує ситуацію Віталій Ботвина.  

Окрім цього, відзначається збільшення в геометричній прогресії кількості справ, переданих до суду, порівняно з минулим роком. Лише за останні 2 місяці було зареєстровано 16 справ та 28 підозр.

Суттєвим недоліком, який гальмує роботу в цілому, начальник райвідділу вважає  недостатню кількість працівників та відсутність умов для проведення якісних слідчих та  оперативних робіт. Тому на запитання журналістів з приводу якості виконання своїх обов’язків патрульною службою очільник УМВС відповідає: «На жаль, у нас брак кадрових ресурсів. Ми намагаємся патрулювати із залученням громадськості, щоб знизити навантаження на працівників, адже здебільшого це нічні об’їзди. Патрулюємо села та більшу частину території району».

Окрім попередніх проблем, «палицю в колеса» вставляє бюрократична тяганина з документацією. «У рамках операції «Візит» дільничний інспектор повинен відвідувати людей зі свого округу і по кожному написати рапорт, який потім ще потрібно ввести в електронну базу. І таких візитів 5100 за місяць! А це пусте витрачання робочого часу», – розповідає очільник. На його думку, дієвіше відразу працювати з неблагополучними родинами.

Наостанок Віталій Олегович розповів, чого чекати гадячанам у майбутньому: «Після підписання Президентом закону «Про поліцію» 20 жовтня буде прийняте рішення щодо повної ліквідації такої структури. як міліція, після чого почнеться створення нової поліції. Але ця програма не афішується. Тому, як та «шо» – нам не відомо. Звісно, і в Гадячі буде поліція».

Що ж до Гадяцького РВ УМВС, то, зі слів очільника, є вірогідність того, що 80% працівників нинішньої міліції на конкурсних умовах залишаються в структурі, але вже в новій формі. Можливо, і якість роботи правоохоронних органів покращиться. Але питання кадрових ресурсів у Гадяцькому райвідділі стане ще актуальнішим.

Сергій Максимів

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...