Гадяцькі юні бджолярі представляли Україну у Словаччині

Гадяцькі юні бджолярі представляли Україну у Словаччині

Гадяцькі юні бджолярі представляли Україну у Словаччині

Поділитися новиною

Гадяцькі юні бджолярі представляли Україну у СловаччиніНе зважаючи на складний час у державі, ми, патріоти своєї країни, повинні незалежно від віку і захоплення пам’ятати, що кожен рух, кожна подія, досягнення, перемога присвячуються миру та розквіту нашої Батьківщини.

Із такою думкою і відбулася участь наших дітей в 6-й Міжнародній зустрічі «Юний пасічник» (IMYB), яка проходила в місті Банська Бистриця (Словаччина), де було представлено 22 країни, у тому числі і діти з України, віком 13-15 років.

Метою даного проекту є виховання молодого покоління бджолярів, які можуть виконувати роботи досвідчених пасічників. За допомогою проекту організатори хочуть підвищити інтерес і пристрасть дітей до цієї професії, яка корисна суспільству в цілому.

Україна в таких зустрічах  брала участь двічі: у 2014 році в Польщі, де зайняла друге та четверте місця з-поміж 17 країнам-учасницям, і в 2015 році у Словаччині, де зайняла восьме місце серед 22 країн.

Із кожним роком завдання ускладнюються, але наші діти, на мою думку, справилися добре.

У 6-й Міжнародній зустрічі «Юний пасічник» взяли участь учень ДНЗ «Гадяцьке аграрне училище» Михайло Ластовський, родом із Черкащини, та учень 14-ої гімназії «Здоров’я» м. Полтави Максим Сенчук.

Уклін усім колегам, які внесли часточку своєї душі в підготовку до поїздки в Словаччину наших дітей. Також за допомогу ми  вдячні директору підприємства «Український мед» Олександру Івановичу Пруцкому. Звичайно, хотілося б, щоб і держава якось сприяла і підтримувала юних пасічників, адже прийде час, коли і в Україні відбудеться Міжнародна зустріч юних пасічників.

На наступний рік проведення сьомої зустрічі юних пасічників планується в Ізраїлі. Ми продовжуємо працювати над знаннями учнів, щоб вони могли зайняти чільне місце в наступному конкурсі.

Пропонуємо пасічникам-професіоналам рекомендувати своїх дітей, внуків, віком 13-16 неповних років, для участі в конкурсі на наступний рік.

Відбір буде проводитися за міжнародними  вимогами. Діти повинні розумітися у бджільництві, не боятися бджіл, ужалень, знати пасічницький інвентар та його використання, біологію бджолиної сім’ї, розведення бджіл. Усі витрати на поїздку та  участь у конкурсі покладаються на батьків дітей-учасників.

Конкурс «Юний пасічник» в Україні відбудеться в м. Полтава, орієнтовно в кінці вересня 2015 року (дату додатково буде повідомлено).

Н.Д. Сенчук, директор ДНЗ «Гадяцьке аграрне училище», голова Полтавської обласної громадської організації «Спілка пасічників»                                    

Зв’язок із Н.Д. Сенчук (координатором програми в Україні) за телефоном 066-633-40-35.

 

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...