На звітах сільських голів говорили про проблеми

На звітах сільських голів говорили про проблеми

На звітах сільських голів говорили про проблеми

Поділитися новиною

На звітах сільських голів говорили про проблемиУ Краснознаменці ремонтна бригада повторно «лататиме» дороги

Як тільки районна влада прозвітувала про піврічні бюджетні досягнення, відразу ж узялася заслуховувати звіти сільських голів. За минулий тиждень робочі поїздки проведені в дев’яти селах.

Очільники сільських громад доповідали перед громадою про виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету за перше півріччя 2015 року. Звітували також директори шкіл, завідувачі дитячих садочків, сільських Будинків культури та медичних закладів.

Тож селяни мали змогу дізнатися про витратні та дохідні частини бюджетів, про спрямування коштів, які виділяються на той чи інший заклад, і, звичайно, задати питання.

Усі сільські ради перевиконали піврічний бюджет. Такі показники були досягнуті здебільшого за рахунок податку на землю (збільшення орендної плати до 5% та укладення договорів на усі земельні площі, що знаходяться у користуванні с/г підприємств). Перевиконання дає можливість спрямувати більше коштів на закупку медичного обладнання, установлення енергозберігаючих вікон в освітніх закладах, ФАПах, амбулаторіях, будівництво котелень на твердому паливі в освітніх закладах, оновлення комп’ютерного обладнання, забезпечення Інтернетом, опалення сільських клубних та бібліотечних установ, ремонт доріг.

 

Рейтинг сільських бюджетів (за показниками перевиконання)(ГРАФІКА ДО РЕЙТИНГУ)

1. Березова Лука (сільський голова І.Г. Кудінов):

перевиконання бюджету – 242,9%.

2. Качанове (сільський голова Т.Г. Хоптинська):

перевиконання бюджету – 194,7%.

3. Краснознаменка (сільський голова – Г.І. Київський):

перевиконання бюджету – 184,4%.

4. Середняки (сільський голова Г.М. Шавшин):

перевиконання бюджету – 154,3%.

5. Розбишівка (сільський голова О.І. Коркішко):

перевиконання бюджету – 151,1%.

6. Харківці (сільський голова С.В. Вакуленко):

перевиконання бюджету – 124,8%.

7. Петрівка-Роменська (в.о. сільського голови В.П. Бугайова):

перевиконання бюджету за перше півріччя – 123,7%.

8. Біленченківка (сільський голова С.О. Нікітенко):

перевиконання бюджету – 121%.

9. Ручки (сільський голова В.І. Гнатенко):

перевиконання бюджету – 115%..

 

Що турбує сільських жителів району?

Громаду Петрівки-Роменської цікавили питання призначення субсидій, надання пільг окремим категоріям населення та отримання різних видів допомог. Їх проконсультував представник Управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Нагальна проблема жителів Ручок – нестабільний телефонний зв’язок та проблеми із радіомережею. Проблемними питаннями, що хвилюють громаду Біленченківської сільської ради, є необхідність облаштування дитячого майданчика у дитячому садочку, заміна вікон, капітальний ремонт даху у школі та СБК.

Жителів Розбишівки турбує проблема заміни електроопор по населеному пункту, оскільки вони знаходяться в аварійному стані, що становить небезпеку для життя місцевих жителів. Вирішення цього питання піднімається керівництвом с/р протягом останніх трьох років. Директор Розбишівської спеціальної загальноосвітня школи-інтернату К.І. Литовченко озвучила нагальну необхідність у відновленні телефонного зв’язку у школі, оскільки він відсутній протягом останніх трьох місяців.

У Краснознаменці піднімалися питання неукомплектованості школи педагогами, зокрема вакантною є посада учителя музики. Окрім освітньої, існує проблема надання земельних ділянок працівникам соціально-економічної сфери, оскільки вільних немає.

Жителів села Новоселівка Качанівської сільської ради турбує проблема освітлення та заміни електроопор.

Громаду Харківецької сільської ради – низькі закупівельні ціни на молоко.

Спільним актуальним питанням для всіх сільських рад є ремонт доріг. Голова РДА наголосив, що потрібно контролювати процеси ремонту доріг із метою якісного виконання робіт та заощадження коштів бюджетів сільських рад. Зокрема, як приклад, неякісний ремонт доріг у Краснознаменці. Зустрівшись із представниками ремонтної організації, голова сільської ради та очільники району домовилися про те, що дороги будуть відремонтовані повторно. 

Олена Савченко (за інформацією сайту РДА)

LIVE OFFLINE
track image
Loading...