Як страйкували у Качановому

Як страйкували у Качановому

Як страйкували у Качановому

Поділитися новиною

Як страйкували у КачановомуЖигулями так дорогу не розіб’єш! 

Спозарання зібралися жителі села, аби перекрити дорогу біля промислових об’єктів НГДУ «Полтаванафтогаз». Люди, перехопивши досвід інших сіл (Книшівки та Плішивця), створили перепону вахтовому транспорту. Але скаржилися протестувальники не лише на розбиті дороги, а й на екологічний стан села.

– Ви чуєте запах? Вранці взагалі дихати нічим – таке повітря загазоване. А вода? Її ж пити взагалі не можна. Ще як холодна, то нічого, а як тепла…, – не стримують емоцій селяни.

Як страйкували у КачановомуЖалілися й на те, що робочі приїжджають з міста, тоді, як у селі суцільне безробіття. Нарахували близько 500 осіб, що прибули вахтою.

– Ми вперше перекриваємо дорогу. Але це попереджувальна акція. Надалі, якщо не буде результату, перекриємо в’їзд  біля Новоселівки, – підтримує людей сільський голова Тетяна Хоптинська.

– Приїжджав Михайло Маслюк (депутат районної ради). Каже, ми цю дорогу побудували, а хай тепер Гадяч латає. Але ж машини їхні розбили! – не стихає люд.

Представники влади, які прибули на сходку, призначили селянам зустріч на 13 годину. На такий же час повинен приїхати представник нафтогазового підприємства.

***

По обіді до громади, якої, до речі, зібралося в рази більше ніж вранці, приїхав делегований від НГДУ «Полтаванафтогаз» – заступник по транспорту. Вислухавши селян, він відмітив, що організація не менше зацікавлена в ремонті доріг, ніж самі селяни. Мовляв, щодня цими ж шляхами рухається їхній же транспорт. Протестувальники написали листа з підписами, який передали представнику НГДУ. Також склали звернення голові правління  «Укрнафта». Висунули вимогу: якщо не буде зрушень , то 20 липня перекриватимуть дорогу в селі Новоселівка.

За словами сільського голови, раніше вже надсилали подібного листа до управління «Укрнафти», на що отримали відповідь, «розписану на двох аркушах».

–  Юристи гарно виписали, що дороги повинен ремонтувати райавтодор, – говорить сільський голова.

Словом, перекидають обов’язки одне на одного. Хоча, погодьтеся, в селі, де стоять ТАКІ потужності, звідки щодня вивозять у цистернах «мільйони гривень», дороги повинні бути шовкові. 

Олена Савченко

Олександр Товстий

LIVE OFFLINE
track image
Loading...