Для вуличного спорту потрібен лише турнік

Для вуличного спорту потрібен лише турнік

Для вуличного спорту потрібен лише турнік

Поділитися новиною

Для вуличного спорту потрібен лише турнікЇх кличуть турнік-менами, вони ж називають себе вуличними гімнастами-самоучками. Те, чим займаються, звучить просто – ” Street Workout” – вуличний спорт, що в перекладі з англійської означає “вуличне тренування”. Це один із нових видів молодіжного спорту, який поєднує в собі силові та гімнастичні елементи на турніках та брусах.

Четверо хлопців (усі сільські!) зібралися суботнього дня на стадіоні гімназії, аби продемонструвати, чого досягли за зиму.

Вуличним спортом займаються Едуард Михайлик (с. Краснознаменка), Владислав Качур (с. Лютенька), Віталій Куріп’ятник (с. Броварки) та Анатолій Мілька (с. Книшівка).

Для вуличного спорту потрібен лише турнік– Усе почалося з простого перегляду відео в Інтернеті. Пробували виконати елементарні вправи на турніку. І в школі вчитель фізкультури казав: «Зробіть оцю вправу, спробуйте так…» Зацікавилися, почали більше елементів виконувати. Тоді наткнулися на такий вид спорту як «Gimbarr» –  різновид вуличного спорту, – розповідає Едуард Михайлик. Він популяризує  ” Street Workout” разом із другом Ігором Даніленком. Хлопці навіть знімають свої «викрутаси» на відео.

Едуард займається вже три роки, Влад – 5, Віталій і Анатолій – по 2.

– Для ” Street Workout” нічого не потрібно – звичайний турнік та (для початку) лямки для страхування. Хоча для складніших елементів уже потрібна спортивна магнезія, – розповідають.

Що цікаво – до того хлопці були навіть не знайомі, їх звів саме спорт. До речі, гадячан на зьорі вуличних спортсменів не було. Очевидно, до нашого міста мода на ” Street Workout” ще не дійшла.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...