Новий гурток при Будинку культури

Новий гурток при Будинку культури

Новий гурток при Будинку культури

Поділитися новиною

Новий гурток при Будинку культуриПри Гадяцькому РБК близько двох місяців тому почав свою роботу гурток декоративно-прикладного мистецтва за напрямом «Батик».

Ручна робота, завдяки своїй трудомісткості і унікальності, завжди користувалася великим попитом. Тому майстерність батика – ручного розпису тканини – набуває все більшої популярності.

Це мистецтво має дуже давню історію, воно виникло ще в Індонезії на острові Ява. Вважалося, що тканини, пофарбовані за допомогою технології батику, володіють священною силою, тому їх використовували як обереги.

Технологія батика дуже цікава, ґрунтується на принципі резервування. Даний принцип полягає в тому, що окремі ділянки тканини покриваються спеціальним складом, який не пропускає фарбу. І потім при фарбуванні тканини саме ці незабарвлені ділянки формують візерунок.

Серед основних різновидів батика виділяють «холодний», «гарячий» і «вузликовий». Головною їх відмінністю є тип резерву, але, крім цього, кожна з технік має ряд індивідуальних особливостей.

На студії при Гадяцькому РБК діти вивчають технологію «холодного» батику, оскільки він простий і безпечний. Неймовірна різноманітність малюнків, яскравий колорит, новизна техніки приваблюють дітей і дають їм змогу розвинути себе з нової сторони. Започаткувала гурток викладач училища культури Наталія Вікторівна Харагай.

Гурток безкоштовний, тому спробувати себе в ролі художника нової техніки зможе кожен, потрібно мати лише свої матеріали та бажання творити.

На день захисту дітей, який проходив на Соборній площі 3 червня, була організована перша виставка робіт, виконаних у новій техніці. Роботи настільки вразили глядачів, що Книга відгуків засяяла позитивними відгуками. Багато хто навіть почав пропонувати виконувати роботи на замовлення.

Отож, усіх, кого зацікавила нова техніка та бажання пізнати щось нове, чекають у гуртку батику.

Відділ культури райдержадміністрації

LIVE OFFLINE
track image
Loading...