КУНГи для військових

На фото: Ігор Богуш, Володимир Щербань, Сергій Бондаренко, Віктор Діденко, Микола Кримовський, Тетяна Лупинос.

На фото: Ігор Богуш, Володимир Щербань, Сергій Бондаренко, Віктор Діденко, Микола Кримовський, Тетяна Лупинос.

Поділитися новиною

На фото: Ігор Богуш, Володимир Щербань, Сергій Бондаренко, Віктор Діденко, Микола Кримовський, Тетяна Лупинос. Два КУНГи переобладнали працівники Гадяцького вентиляторного заводу «Горизонт» для потреб військових. Таке замовлення надійшло від Сумського полку реактивної артилерії (саме звідси кілька років тому приїжджав духовий оркестр на День міста), із яким співпрацює підприємство.

– Це були спеціалізовані будки з обладнанням, виготовленим дуже добросовісно ще за радянських часів, – розповідає майстер цеху Тетяна Лупинос.

Але працівникам заводу довелося позбутися всього «начиння» і обладнати такі собі житлові місця для бійців.  

– Ми позакривали всі технологічні отвори, зробили спальні місця, поставили пічку-буржуйку, ємність для води, вентиляцію, – продовжують хлопці.

Ці вагончики стояли в Сумах без дії, на гадяцькому заводі їм дали друге життя. Агропідприємство «Райз-Максимко» допомогло із пиломатеріалами.

Подібну установку, але на 18 місць, відправили, коли йшли активні бойові дії. Такі КУНГи слугують бійцям здебільшого як житлові. У землі викопують капонір, ставлять вагончик і зверху маскують.

Олена Савченко

Фото Оксани Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...