Гадяч вишиваний

Гадяч вишиваний

Гадяч вишиваний

Поділитися новиною

Гадяч вишиваний21 травня Україна відзначила День вишиванки – символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають. Це свято з’явилося всього 8 років тому, коли декілька десятків українських студентів одягли вишиванки і вийшли на вулиці своїх міст.  

До всеукраїнської акції долучились і гадячани. Ще зранку вишивка поєднала старше і молодше покоління – рідко траплявся той, хто не одягнув вишиту сорочку. Надвечір Соборна площа майоріла вишивкою та різнобарвними стрічками. Зібравшись, колона пройшла до пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбулась урочиста частина заходу.

Тож у загальному день лишив по собі приємний спогад. Та, на жаль, прикро вразила неорганізованість заходу – чималенько гадячан, прийшовши на 15 хвилин пізніше зазначеного часу, не застали нікого на порожній площі, крім собі подібних «шукачів параду». Чи не краще було б дочекатись усіх? Люди сподівались якихось конкурсів чи змагань (на кращу вишиванку і т.д.), та, на жаль, цього не відбулося. Сподіваємось, у наступному році зауваження будуть ураховані.

Оксана Кириченко

Мета заходу: одягнути цього дня вишиванку – національний український одяг – як символ єдності українського народу. Проходить не лише в Україні, а й за кордоном. До святкування Дня вишиванки долучаються українські діаспори з Франції, США, Канади, Іспанії, Італії.

{gallery}2015/21/gv{/gallery}

1 коментар до “Гадяч вишиваний

  1. Погоджуюся із автором статтї щодо неорганізованості. Даний захід проводила чи то адміністрація, чи то народна рада? Основними “наповнювачами” параду були учні школи-інтернат. Це вже потім до них приєднувалися мешканці міста. Чому інші школи проігнорували? Новий заврайоно недопарацював!!!!))))))

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...