“Мостом не лише страшно їхати, а й навіть іти пішки.”

Мостом не лише страшно їхати, а й навіть іти пішки.

Мостом не лише страшно їхати, а й навіть іти пішки.

Поділитися новиною

Мостом не лише страшно їхати, а й навіть іти пішки.Через міст у річку 

Дерев’яний аварійний місток, що у Римарівці, вкотре «нагадав» про себе трагічним випадком. Більше місяця тому житель села, переїжджаючи через річку на мотоциклі, серйозно травмувався.

–  Із дошки злетіло переднє колесо, я випав із-за керма. Далі нічого не пам’ятаю, – коротко розповідає по телефону Сергій Степаненко.

Він отримав травму голови, оперувався в обласній лікарні.

За словами хлопця, у лютому жінка на машині у річку злетіла. Дерев’яний місток в аварійному стані вже давно. Кілька разів його «закривали». Дошки з роками трухнуть, тому переправа аж світиться від дірок. Мостом не лише страшно їхати, а й навіть іти пішки.

– Це короткий шлях у Максимівку та Сватки. Місток знаходиться між селами. Мені їхати в Максимівку 2 кілометри, а через Красну Луку (цивілізованим мостом – авт. ) –  6, – говорить житель Римарівки.

Місток знаходиться на балансі сільської ради, його щороку підремонтовують, бо збудувати новий сільському бюджету не по кишені.

– Міст пішохідний. Автомобільний рух по ньому заборонено. Стоять відповідні знаки, погоджені з ВДАІ. Із 2007 року прийнято рішення про закриття, але люди на свій страх і ризик продовжують їздити. Селяни женуть череду на пастівник через міст, тому перекрити його – не вихід, – коментує ситуацію очільник Римарівської громади Сергій Небрат.

Хоча були випадки, що травмувалася й худоба. Та найгірше те, що через міст щодня прямує рейсовий автобус. Невже водії не несуть відповідальності за життя пасажирів?

Свою відповідь на це має директор автопарку Григорій Куць:

– Я не маю права посилати автобус через аварійний міст, але самі ж люди ходять і просяться, мовляв, ми будемо вставати і переходити його пішки, тільки хай машина прямує через села.

Декілька років тому, коли про небезпеку мосту вкотре заговорили вголос, маршрут було змінено. Але ненадовго.

Протяжність мосту – 96 м.

 Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...