Для небайдужих і допитливих

Для небайдужих і допитливих

Для небайдужих і допитливих

Поділитися новиною

Для небайдужих і допитливихЧергова зустріч членів бібліотечного інтелектуального клубу «Пальміра» була присвячена Міжнародному дню пам’ятників та історичних місць та Дню пам’яток історії та культури, які відзначаються 18 квітня. Члени клубу завітали до нашого історико-краєзнавчого музею, відвідали нові експозиції та передали до музею предмети українського побуту 19 століття для поповнення колекцій. Переглянувши основні експозиції, спустились до замкового підземелля, яке проходить майже під усім містом і огорнуте цікавими історіями та легендами.

Потім завітали до улюбленого гадячанами міста відпочинку – міського парку, який тільки почав пробуджуватись від зими. Гуляючи між деревами, ми згадали про наступні дати -18 і 22 квітня – День заповідників та національних парків і Український день навколишнього середовища – і вирішили під мої розповіді про значення в житті людини дерев провести невеликий флеш-моб «Обійми дерево», який вже давно став традиційним у світі, а цього року, до Дня захисту лісів, пройшов і в нашій країні. Не залишайтесь і ви байдужими, знайдіть хвилинку, зупиніться, згадайте, чим ми завдячуємо деревам, притуліться до могутнього стовбура і відпустіть накопичений негатив. І дерево поділиться з вами своєю силою, позитивною енергією життя. Поспілкувались із деревами і пішли до Свято-Успенського собору милуватись із висоти дзвіниці краєвидами рідного міста. Враження неземні! І на закінчення провели в бібліотеці чергову інтелектуальну гру, яку підготував наш ведучий Олександр Шаманський.

Запрошуємо до Гадяцької центральної бібліотеки ім. Лесі Українки усіх небайдужих і допитливих на інтелектуальну гру і цікаві подорожі рідним краєм. Пізнавайте, розвивайтесь і відпочивайте з нами!

Висловлюємо щиру подяку директору історико-краєзнавчого музею В. Сиротюку, екскурсоводам Ірині та Владу і настоятелю Свято-Успенського собору отцю Ігорю за допомогу в організації зустрічі. Користуючись нагодою, запрошуємо усіх до участі у створенні фотовиставки «Зелені свідки історії Гадяча »  і пропонуємо присилати фото найстаріших дерев із місць, де ви проживаєте, указавши їх розмір, вид і місце розміщення, на електронну адресу бібліотеки: hadiachlibrary@ukr.net

Катерина Кувшинова, зав. Інтернет-центром, президент клубу «Пальміра»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...