«Узять би вашу владу та протягти cр…ою по цій дорозі!»

«Узять би вашу владу та протягти cр…ою по цій дорозі!»

«Узять би вашу владу та протягти cр…ою по цій дорозі!»

Поділитися новиною

«Узять би вашу владу та протягти cр…ою по цій дорозі!»Понеділок. Дев’ята вечора. На об’їзній дорозі, що по Вокзальній, стоїть вантажівка з увімкненою аварійкою. Водій, який представився Борисом із Житомира, світить ліхтариком і перевіряє, чи не пошкодив колесо. Він добряче вскочив у яму.

– Пішов шукати пісок. Дивлюся, хлопці біля гаража щось роблять, то я в них і попросив. Вони півторби накидали, мерзлого, правда. Але ж хоч якийсь. Ці ж хлопці викликали ДАІ, – розповідає чоловік.

Витягнути його допоміг МАЗ, що їхав тією ж дорогою.

– Так би й сидів у цій ямі. Машину, слава Богу, не пошкодив, – продовжує Борис.

Він гадяцькі дороги вже вивчив, бо часто мотається сюди по роботі (говорить, що вантажиться на Тимофіївці), але звикнути до них ніяк не може.

– Де-небудь ще такі  жахливі дороги є? – питаю.

– Ой, таких точно не бачив. Ями є скрізь, але ж не такі. Ось зараз понамерзало, хоч би посипали, то легше було б.

Завтра чоловікові  повертатися цим же шляхом. Іншого виходу немає.  Зізнається, що їздив центром, допоки протокол не склали. Тепер не наражається на працівників ДАІ. Хоча вони й самі йому співчувають.

– От що робити водієві? Каже, поїду через центр – штрафуватимуть, – запитую в інспектора ВДАІ Олега Фенька.

Він розводить руками, говорить:

– Правда, будемо зупиняти, бо там знак стоїть.

Їдуть ще кілька машин – відрізок у 50 метрів долають хвилин п’ять. Під світлом фар видно, як блищить дорога, устелена ямами. Разом із інспектором ВДАІ зупиняємо  бензовоз. Запитую водія, чи часто їздить цією дорогою?

– Ой, та краще не їздити, – відповідає, не уникаючи нецензурної лексики.

Під’їжджає ще одна вантажівка. Водій говорить, що сам із Лохвиці.

– Ой, гадяцькі дороги особливі. Узять би вашу владу та по протягти ср…кою по цій дорозі! Хто мера вибирав? Ви чи хто? – не стримує емоцій чоловік  і продовжує: – Там залатали, там залатали, а до ума ніде не довели. Цей Гадяч нікому не потрібен чи як? Ось поїхала «бочка», то ж мільйони в ній. І все у Київ тягнуть. Ми ж із вами сидимо на газові, а дороги нікудишні.

Так водії і роз’їжджаються ні з чим. Прикро, але ж лайкою доріг не полатаєш. Залишається чекати весни, яка ще більше відкриє  очі на наші розбиті дороги. А ще – рішень міськради, бо ямковим ремонтом, як у минулому році, цьогоріч на Вокзальній не відбудемося.

Олена Савченко

*Окрема подяка за надання матеріалу активісту В. Сивашу та заступнику голови РДА І.Волощуку.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...