«Лжезвітність» підставила керівника

«Лжезвітність» підставила керівника

«Лжезвітність» підставила керівника

Поділитися новиною

«Лжезвітність» підставила керівника«Лідовий звільнився», – звістка, як вирок, рознеслася по району. І більшість цю новину сприйняли із жалем. Бо Ігоря Григоровича, без перебільшень, називають одним із кращих освітян району та мудрим керівником. За словами голови РДА Олексія Матюшенка та його заступника Сергія Бондаренка, Лідовий «написав заяву про звільнення за власним бажанням». Але… чи не догана змусила чоловіка залишити посаду і повернутися до вчителювання?

А історія така. Дійшла черга «мобілізувати» техніку. Тож працівники райвійськкомату та відділення ДАІ взялися перевіряти транспорт, який стоїть на балансі РВК. Один із таких був у Великобудищанській школі. Роками він вважався справним, але, як виявилося, уже давно був «не на ходу».

У райвійськкоматі нам зазначили, що «при перевірці автомобіля марки ГАЗ-3307 виявили ряд недоліків. Деякі запчастини були відсутніми. Машина «стояла в команді», а отже повинна бути готовою до використання». Щорічно керівники організацій, на балансі яких знаходяться «мобілізаційні» авто, повинні здавати відомість про їх технічний стан. І великобудищанський звіт таки щоразу твердив, що ГАЗ справний. То не факт, що на вантажівці просто не «відмивали» кошти, виділяючи то на пальне, то на запчастини. Бо навіщо тоді подавати «лжезвітність»?

Що цікаво, за словами в.о. військового комісара Руслана Москаленка, «при першому вияві недоліків пообіцяли відремонтувати авто. Але коли була здійснена повторна перевірка, машину вже готували до списання».

Ось які коментарі по цій справі дав сам директор Великобудищанської школи Олександр Геращенко.

– Як відомо, автомобіль марки ГАЗ-3307 був на балансі школи. Як він використовувався?

– Машина придбана у 1995 році для навчальних цілей. Учні 10-11 класів вивчали будову авто. 22 роки ГАЗ експлуатувався без жодного ремонту.

– Чому?

– Бо не було коштів. Їх вистачає тільки на зарплати вчителів.

– Чому надавали неправдиву інформацію про технічний стан автомобіля? У звітності вказувалося, що він справний.

– Кожного року в документації тільки дати мінялися і все. Так і задавалася звітність.

– Але ж Ви безпосередньо повинні подавати ці папери у відділ освіти?

– Звітність надавали в електронному форматі. Я особисто не їздив.

– Чи правда, що Ви пообіцяли виправити ситуацію, відремонтувати авто, але коли на початку лютого знову відбулася перевірка, то машину готували до списання?

– Це не нам вирішувати – ремонтувати її чи ні. Якщо кошти у відділі освіти будуть, то відремонтують, якщо ні – то ні.

– Але ж Ви як керівник відповідаєте за техніку, яка знаходиться у підпорядкуванні школи. Чи винесена Вам догана, чи покараний хто-небудь із працівників?

– Ні, мені догани не виносили. Є люди, які слідкують за технічною справністю машини.

– Тобто завгосп чи як? Він покараний, чи так випадок і залишиться безслідним?

– Той завгосп, який працював раніше, звільнився. Зараз абсолютно нова людина, вона знаходиться на лікарняному. Як я його буду карати? Лаяти чи що?

Тобто виходить, що ніби прямих винуватців так і не покарано, а начальнику відділу освіти, як вищому керівнику, винесена догана. Хай і так, мовляв, є за що, бо і Лідовий мав би керуватися принципом «довіряй, але перевіряй». Тут говорити нічого. Але чи не шкребе у пана Геращенка на душі, чи не турбує почуття провини за махінації з документацією? 

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...