«Слов’янський рай»

фото на згадку з головою жюрі

фото на згадку з головою жюрі

Поділитися новиною

фото на згадку з головою жюріДля Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського 2015 рік – ювілейний. Училище святкуватиме 80 річницю свого заснування. Цій події присвячуються усі мистецькі заходи, які проводяться студентами та викладачами училища.

Із 8 по 12 січня у Словаччині проводився фестиваль-конкурс мистецьких умінь «Слов’янський рай», участь у якому взяли творчі колективи п’яти країн: Угорщини, Білорусії, Словаччини, Польщі, України.

Учасники демонстрували свої таланти у різних видах мистецтва: співі, танцю, грі на різних інструментах. Делегацію від нашої держави представляли: студент Львівської консерваторії (по класу бандури), танцювальний дитячий колектив з м. Полтави (БК «Залізничників»), а також викладачі і студентка спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» Гадяцького училища культури.  

Концертні виступи відбувалися у містах Міхаловце та Собранце. Публіка тепло сприймала виступи наших музикантів, із залу лунав заклик «Слава Україні!» Загалом хочеться відзначити доброзичливе та дружнє ставлення громадян Словаччини до української делегації. Пересічні перехожі, зачувши мову, цікавилися нашим походженням, географічним положенням Полтавщини на мапі України, станом справ на Полтавщині, висловлювали свої думки щодо подій сьогодення, бажали здоров’я та творчих здобутків.

Гадячани у своїх виступах продемонстрували високу виконавську майстерність та артистизм, які належно оцінили члени журі. Дипломантом першого ступеня в номінації «Ансамбль народних інструментів» став квартет викладачів «Барвисті веселки» у складі Валентини Гриб, Алли Гоменко, Людмили Остапенко, Лариси Рожко (керівник Лариса Рожко).

Також дипломом першого ступеня нагороджено дует бандуристок «Зоралія» у складі Алли Гоменко та Світозари Остистої (керівник Алла Гоменко).

Дипломами першого ступеня відзначені сольні виступи викладача училища Алли Гоменко (номінація «Народна пісня») та її вихованки Світозари Остистої (номінація «Народна музика та пісня»). Голова журі, Руслана Калина, відзначила високу якість та сучасність пісенного репертуару, що виконувався у супроводі традиційного українського інструменту – бандури.

Викладачі та студенти училища культури висловлюють подяку директору та адміністрації училища за підтримку.

Людмила Остапенко, викладач училища 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...