101 інформує

101 інформує

101 інформує

Поділитися новиною

101 інформуєШановні громадяни, будьте обережними та дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Основними причинами загибелі людей у зимову пору року є: необережне поводження з вогнем при палінні, порушення правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами, експлуатації пічного (газового) опалення та коротке замкнення електромережі.

Аби вплинути на свідомість громадян та попередити їх про суворе дотримання правил пожежної безпеки, роз’яснити громадянам правила пожежної безпеки, працівники Гадяцького РС ГУДСНС України у Полтавській області провели профілактичні рейди, під час яких здійснювалися подворові обходи житлового сектору найбільш «горимих» сіл Гадяцького району.

Така робота ґрунтується на проведенні серед населення інструктажів та роз’яснювальної роботи, які направлені на те, щоб викликати у громадян почуття обережного ставлення до виконання елементарних правил безпеки життєдіяльності, уважного ставлення до власного життя та здоров’я, а також життя та здоров’я оточуючих. Особлива увага під час подібних заходів приділяється категорії людей, які зловживають спиртними напоями, а також родинам, які виховують дітей. Під час відвідування помешкань рятувальники звертають увагу та вказують власникам будинків на недоліки щодо протипожежного стану пічного опалення, зокрема, на наявність тріщин у печах, своєчасне їх очищення від сажі, стан димоходів тощо. Не залишаються поза увагою і питання стану електромереж у приватних будинках. Мешканцям роз’яснюється, яку небезпеку становить виникнення пожеж через коротке замкнення електромережі, що містить у собі наявність «скруток» та застосування саморобних плавких запобіжників в електролічильниках.

Шановні громадяни, будьте обережними та дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час влаштування та при експлуатації електрообігрівальними, опалювальними та газовими приладами. Пам’ятайте, суворе дотримання правил пожежної безпеки збереже ваше житло від пожеж.Також попереджаємо про безпеку перебування на льоду.

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101». 

Василь Губський, начальник Гадяцького РC ГУДСНС України у Полтавській області, підполковник служби цивільного захисту 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...