Живи без насильства

Живи без насильства

Живи без насильства

Поділитися новиною

Живи без насильстваНасильство – це дія, що порушує права і свободу людини. Часто заснована на неможливості захиститись. Діти – це маленькі люди, вони мають ті ж права, що й дорослі: на рівний захист перед законом, не піддаватися жорстокому ставленню, на життя та фізичну недоторканність, на найвищі стандарти фізичного та психічного здоров’я та інші.

У період з 25 листопада по 10 грудня 2014 року в загальноосвітніх закладах району проходила акція «16 днів проти насильства».

Не лишилася осторонь і Краснознаменська школа. Спільними зусиллями педагогів було проведено ряд заходів по протидії насильства.

Класоводи початкових класів Н. Храпаль, Л. Пархоменко, С. Здойма, Н. Сіренко разом із учителем образотворчого мистецтва Т. Горб провели конкурс малюнків серед учнів 1–7 класів «Дружба та братство – дорожче багатства». Відкриту виховну годину для учнів 1–4 класів на тему «Я маленький громадянин» підготувала класовод 4 класу С. Здойма.

ЗДНВР А. Ілляшенко спільно з педагогом-організатором О. Мигаль протягом акції провели інформаційні хвилинки на тему «Міжнародний день ненасильства» і «Міжнародний день людини» для учнів 5–11 класів та «круглий стіл» із учнями 9–11 класів про роль і значення феміністичного руху на тему «Відомі жінки світу».

Серед батьків та громадськості с. Краснознаменка була розповсюджена соціальна реклама щодо запобігання насильству та жорстокому поводженню з дітьми «Любов – найкращий засіб виховання». Книжкову виставку про права людини «Закон і ти» організувала бібліотекар О. Мигаль. ЗДНВР Л. Лідова, залучивши до участі учнів 10 класу, провела всеукраїнський урок на тему «Права людини».

Протягом акції практичний психолог проводила заняття-тренінги за програмою «Сприяння просвітницькій роботі «рівний – рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя» з учнями 7 класу, а також години психолога на тему «Гендерна рівність» у 7–8 класах та на тему «Торгівля людьми» у 9–10 класах. На початку грудня для учнів 7–11 класів, соціальний педагог разом з ученицями 11 класу А. Кладовою та Б. Шевченко провели відеолекторій на антиСНІДівську тематику «Знати, щоб жити».

Н. Панова, соціальний педагог, практичний психолог 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...