Що й кому дісталось?

Що й кому дісталось?

Що й кому дісталось?

Поділитися новиною

Що й кому дісталось?27 грудня ми знову завітали у Книшівку, щоб на власні очі побачити та почути, що ж відбувалося на чергових і заключних у цьому році зборах власників майнових паїв.

На засіданні були присутні 2/3 власників паїв, тож його визнали легітимним. Головою зборів обрали Івана Ященка (член комісії по впорядкуванню майнових відносин, колишній директор СТОВ «Калина»).

Першим питанням повістки денної був звіт голови комісії по впорядкуванню майна.

Володимир Терещенко (голова комісії) розповів, що комісія була створена з метою наведення порядку у майнових відносинах. За період функціонування комісії нею проведено інвентаризацію майна та перевірено стан майна. Після перевірки члени комісії вирішили поділити між пайовиками майно, що належить СТОВ «Калина» і яке товариство готове віддати пайовикам.

Після звіту голови комісії присутні голосуванням затвердили пайовий і резервний фонди.

Наступним розглядали заяви від пайовиків на виділення майна в натурі.

Тож, хто що забажав:

Микола Васильович Серба на суму 4100 грн – борона дискова, борона, причіп, сівалка і борона. Повністю вибрав увесь пай.

Василь Іванович Мовчан, сума 17363 грн – плуг, машина ГАЗ-52, КАМАЗ-5320, трактор ЮМЗ-6 і трактор МТЗ-80, оприскувач, 2 причепи. 

Володимир Феодосійович Коломієць, сума 27456 грн – телятник, кормоцех теличковий, парувальний пункт, ОБС 25, зернонавантажувач, причіп, культиватор, бурякокультиватор, станок токарний, протравлювач, плуг. Майна вибрав на загальну суму 20489 грн., тобто ще залишається пайовиком.

Марія Олексіївна Шийка, сума 7511 грн – олійниця, зерновий комбайн, приставка для соняшника. Повністю вибрала пай.

Володимир Костянтинович Романенко, 6266 грн – склад запчастин. Став співвласником із Іваном Ященком, бо не вистачило коштів.

Іван Павлович Ященко, сума255454 грн – свинарник-маточник, свинарник-маточник №2, літній табір, склад-вежа, склад кормоцех, свинарник-відгодувальник, свинарник 2/4, бригадне приміщення с. Книшівка на загальну суму 196 тисяч 87 грн. Залишається пайовиком.

Віктор Диковицький, 60772 грн – корівник «йолочка», цегельний завод. Також стає співвласником із Іваном Ященком через нестачу коштів на бажане майно.

Олександр Михайлович Строкань, 5171 грн – склад будівельний, ЗАЗ- 3507, ГАЗ-1512 і ГАЗ-53. Не вистачило коштів, став співвласником із с/г підприємством «Молода Україна».

Григорій Васильович Здойма, 1559 грн – станок токарний, картоплесаджалка, кукурудзяний КПК, цистерни 3 шт.

Сільська рада с. Книшівки переоформила відумерлі паї і в комунальну власність візьме: бригадний будинок , ЗАЗ, МТЗ, Т-70, котки дорожні, плуг, борони 5 шт., культиватор, комбайн силосний, очищувач,  на суму 16437 грн. Цю техніку сільрада укомплектує і буде надавати послуги населенню.

Володимир Федорович Терещенко, 35 тис. грн – віялка (в оренду), оприскувач, борона дискова, борона зубова 4, причіп, водоналивні котки 3 шт. на суму 539 грн. Залишився пайовиком.

Наостанок Іван Ященко пояснив присутнім, що кожна людина, яка отримала майно на сьогоднішньому засіданні, отримає протокол зборів. Протокол буде оформлюватись близько 10 днів, після чого людині з протоколом і свідоцтвом на право власності та паспортом слід звернутись до СТОВ «Калина», де погасять суму паю. Потім із пакетом документів потрібно звернутися у сільську раду, де повністю погасять пай (якщо вибрав майна на усю суму) або зроблять нове свідоцтво на залишок суми.

Тільки після цього буде виділятись майно, отже, не раніше 20 січня. Голова засідання звернувся до присутніх із проханням поставитись із розумінням і «не бігти сьогодні тягти своє додому».

Олександр Товстий

Оксана Кириченко

Оскільки робота ще не завершена, і щоб розібратись із залишковим майном, необхідно створити комісію. У новій комісії по впорядкуванню майнових відносин залишили уже досвідчених людей, тих, хто входив у склад попередньої комісії, за винятком кількох людей, що вже вибрали свої паї.

 

1 коментар до “Що й кому дісталось?

  1. РАЙЗ разом з Коломійцем П.Г. розвалили господарство.Їх потрібно за це судити. Я не розумію чому голова рда та начальник апк це дозволили. Скільки людей в 2015 залишаться без роботи коли щей корів попродають.Підприємство останні 4 роки навмисно доводили до такого стану.Райзові не потрібне твариннецтво їм потрібна тільки земля.Біда в тім що в Калині не було справжнього господаря начиная з кінця 90 до ідо кінця 2014 року, всі попередні директора думали тільки про свій карман за що і покупляли квартири та машини. Прикро що Калина гине через таких господарів. У Радянські часи була стаття за ВРЕДИТЕЛЬСТВО за яку саджали і навідь розтріл, погано що її не має зараз яб примінив би її до вищесказаних осіб. Надіюсь що мій коментар побачить хтось із посадовців і зроблять я кісь кроки щоб не допустити розвалу господарства.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...