«Діти прийшли із космосу»

Студенти училища культури ім. І.П. Котляревського.

Студенти училища культури ім. І.П. Котляревського.

Поділитися новиною

Студенти училища культури ім. І.П. Котляревського.20 листопада у приміщенні Гадяцького історико-краєзнавчого музею відкрилась виставка репродукцій картин та літературних і філософських творів видатного художника Миколи Костянтиновича Реріха.

Організувала виставку і привезла до нас Ольга Волосожар, громадська активістка, пропагандистка творчості і життєвої філософії Реріха.

 

Це 10, ювілейна, виставка, яку приймає наш музей, і її можна буде споглядати близько 10 днів. Виставкова зала відчинена із 9 до 16 години у будні.  Тож запрошуємо  усіх  Якраз у день відкриття виставки на екскурсію до музею завітали підопічні Гадяцького туберкульозного санаторію.бажаючих доторкнутися до чаруючого мистецтва видатної людини.  Керівник виставки наголосила, що твори цього художника будуть цікаві усім – як людям поважного віку, так і найменшим цінителям мистецтва, адже «діти не так давно прийшли із космосу».

Оксана Кириченко

 

 

Микола Костянтинович Реріх (27 вересня (9 жовтня) 1874, Санкт-Петербург – 13 грудня 1947, Наггар, Хімачал-Прадеш, Індія) – російський художник, сценограф, філософ-містик, письменник, мандрівник, археолог, громадський діяч. Протягом життя створив близько 7000 картин, багато яких знаходяться у відомих галереях світу, і близько 30 літературних праць, включаючи дві поетичні. Автор ідеї та ініціатор Пакту Реріха, засновник міжнародних культурних рухів «Світ через культуру» та «Знамено Миру». У російський період життя і творчості працював директором школи Імператорського товариства заохочення мистецтв, очолював мистецьке об’єднання «Світ мистецтва», успішно працював як сценограф («Російські сезони»). Із 1917 року жив за кордоном. Організував і брав участь в Центральноазіатській і Маньчжурській експедиціях. Вів активну громадську діяльність, був пов’язаний  із політичними та економічними проектами, мав зв’язки з більшовиками і масонством. Був одружений на Олені Реріх, мав двох синів – Юрія та Святослава. З 1920-х років у різних країнах світу існують музеї Реріха. Спільнота послідовників його ідей і релігійно-філософського вчення «Жива етика» («Агні-йога») формують реріховський рух. Ідеї Реріха мали значний вплив на формування і розвиток нью-ейдж в Росії. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...